0700 10 410

Адреналин на Макс във Видин

18.08.2016г.

Адреналин на Макс във Видин

По традиция и тази година в северозападна България, се състоя Националния шампионат ралиспринт "Вида 2016". Той се проведе на 2 и 3 юли в гр. Видин. Организатори на състезанието бяха Община Видин и Автомобилен спортен клуб "Жико-Моторспорт", а Макс Кредит беше един от спонсорите на събитието.

кадри от мотосъбор във Видин

Церемониалният старт бе поставен на 02 юли от 19:30 часа, а в състезението се включиха 13 автомобила. Участниците трябваше да изминат дългите 41.07 км на отсечките, с преход от 61 км или общо 102.78 км.

Екипът на Макс Кредит проследи с интерес двата дни на оспорвана надпревара и официалното награждаване на победителите, което се проведе на откритата сцена на пл. „Бдинци”. В генералното класиране първо място зае отборът от Видин АСК „Жико-Моторспорт” с пилот Иван Иванов и навигатор Румен Иванов. Втората позиция бе отредена на състезателите от АСК „Казанлък” – Цветомир Русев с навигатор Иван Данков. Дебютантите от АСК „Жико-Моторспорт” Момчил Младенов и Александър Петков се класираха на трето място.

кола от мотосъбор във Видин

Екипът на Макс Кредит приветства победителите с много аплодисменти и показа, че подкрепя развитието и популяризирането на автомобилният спорт в България.