0700 10 410

Аспарухово пее и танцува с Макс Кредит

21.06.2016г.

Аспарухово пее и танцува с Макс Кредит

Автентични български народни песни и танци зарадваха варненци на 11 и 12 юни в красивия Аспарухов парк. Традиционния събор "Аспарухово пее и танцува” се проведе за 49-ти път в морската ни столица. 

кадри от събитие във Варна

Събитието беше организирано от Народно читалище "Просвета 1927” - Администрация район Аспарухово, и се осъществи с финансирансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна. За да подпомогне културния фестивал, Макс Кредит осигури специален награден фонд за надиграването и освен това раздаде на усмихнаните деца балони.

снимка на Макс Кредит - Варна

Тази година беше много специална за събора в Аспарухово, защотото се навършват 110 години от официалното обособяване на квартала. За това от Народно читалище „Просвета 1927” бяха подготвили интересна и богата програма. Тя включваше, както изяви на школите и съставите на самото читалище, така и сценични представяния на любителски клубове за народни танци. 

традиционен събор на Аспарухово

Организаторите се бяха постарали на празника да има разнообразни събития за различните предпочитания. Така, например, за децата на квартала беше проведен конкурса "Мини Мис и Мини Мистър Аспарухово”, а за любителите на българската история - беше представена възстановката „Авитохол”: исторически спектакъл, представящ българската армия от Аспарух до наши дни. Макс Кредит се погрижи малките победители в конкурса да получат интересни награди.

хоро в Аспарухово

Фестивалът "Аспарухово пее и танцува" е едно от важните събития в културния календар на Варна, защотото е посветен на изкуствата и на многобройните варненски таланти.

Предпочитан от млади и стари, той се е превърнал в любимо събитие, на което варненци танцуват, пеят или просто се наслаждават.