0700 10 410

Допълнителен доход – мисията е възможна

14.11.2016г.

Допълнителен доход – мисията е възможна

Искате да получавате повече пари, но работата ви в момента не го позволява?

Тогава първо трябва да приемете едно от финансовите правила:    

"Има ограничение за това колко може да спестите, но няма ограничение за това колко може да спечелите."

Независимо дали се нуждаете от допълнителни средства, за да покриете изненадващ разход или, за да осъществите мечтаната почивка, то със сигурност ви трябват свежи идеи за увеличаване на дохода. Представяме ви няколко такива:

1. Продажба на стари вещи

разпродажба на вещи

Продажбата на непотребни или неизползвани вещи е ефективен трик, чрез който едновременно освобождавате място вкъщи и получавате финансов бонус. Има различни начини как това да се случи. Единият от тях е да продадете нещата си в Интернет, като има много сайтове за безплатни обяви. Този вариант позволява напълно безплатно и без притеснение от личен контакт с купувача да осъществите продажбата. Друг добър метод, ако предпочитате срещите „очи-в-очи” и намирането на нови приятели, е участието в събития, организирани специално с цел покупко-продажба на стари вещи.


2. Редактор на свободна практика

жена, която работи с лаптоп

Ако не сте писател, но умеете да изразявате себе си чрез писане, то създаването и редактирането на статии е добър начин да запълните свободното си време и същевременно да припечелите допълнителни средства. Много списания, вестници и сайтове търсят хора, които да обогатят съдържанието им и в същото време не желаят да се обвързват за постоянно с човек в офиса. Хонорарът, който може да вземете в края на месеца, се определя в зависимост от броя на поетите ангажименти и може да бъде изненадващо добър.


3. Собствен сайт

блог с английски букви

Да притежаваш свой собствен сайт може да бъде доста печеливш бизнес. Независимо дали ще предлагате продукти или услуги, или ще развиете блог с интересни статии, поддръжката на сайт носи капитал. Освен от самата продажба, средства постъпват от реклама – всички рекламодатели на сайта ви ще плащат за всеки клик и продажба на клиент, който е дошъл при тях от рекламата на вашия сайт. От голямо значение за рекламата е популярността и посещаемостта на сайта. Ако пък развиете блог с конкретна насоченост, като грим, мода или електроника например, и той стане популярен, то е сигурно, че много от големите компании в сектора ще ви изпратят мостри на техните продукти или дори и комисионна, за да напишете статия с вашето мнение за продукта.


4.Собствен видео канал

мъж с таблет

Този метод за допълнителен доход за много хора вече е метод за основен доход. Подобно на блогърството и тук е важно да се поддържа интереса на публиката, но вече не чрез текст и изображения, а чрез видео. И ако хората, които пишат блогове се наричат блогъри, то тези, които създават видеа са влогъри. В Интернет има много места, където влогърите публикуват своите клипове и техният успех зависи от това колко хора гледат клиповете им. И тук, отново може да се печели от реклама. Правилото за създаване на популярен канал, специализиран в конкретен бизнес и получаване на мостри и комисионни за публикуване на мнение, важи и тук.

4. Работа като статист

снимки на кадри

Много филмови компании търсят статисти за своите продукции. Това е уникален начин да се запознаете и да видите отблизо свой любим актьор, както и да разберете „от кухнята” какво се случва с любимия сериал. Изключително интересно преживяване, което освен ярка следа в съзнанието ви, оставя и положителен отпечатък в портмонето ви.

5. Препродаване

два телефона един върху друг

Може би един от най-популярните методи за печелене на „лесни пари” е това да купиш нещо на една цена и да го препродадеш на по-висока. Ако имате предприемачески заложби, то може лесно да спечелите значителни суми, като продадете по-скъпо своята покупка. Важно е да отбележим, че прекупвачеството е основата на много фирми и бизнеси, както у нас, така и в чужбина.

6.Продажба на непотребни вещи на вторични суровини

купчина със стара хартия

Още един добър метод да изчистите натрупаната излишна хартия, метал или пластмаса от дома/офиса, като ви платят за това. Шанс за голяма печалба тук няма, но освобождава повече пространтвото и спомага за една благородна кауза - опазването на околната среда.

Този списък съвсем не изчерпва всички възможни методи за получаване на допълнителен доход, но са добро начало, което да ви вдъхнови да потърсите начин да увеличите семейния бюджет, след което да реализирате плановете, които все отлагате.