0700 10 410

Какво да си купим през октомври и то да бъде изгодно?

29.09.2016г.

Какво да си купим през октомври и то да бъде изгодно?

Вероятно сте обръщали внимание, че някой неща са по-евтини в определено време от годината.

Ето, няколко идеи какво може да си купите през месец октомври и то да бъде с намаление:   

  • Дрехи и пособия за ученици
дете с панделка седи на бюро

След като е попреминала треската от първия учебен ден и от пазаруването на необходимите аксесоари и принадлежности, търговските обекти, особено по-големите, ще се постараят да изчистят останалата стока за ученици. Есенните дрехи, спортните екипи и обувки ще бъдат сериозно намалени през октомври. А ако вече не сте закупили накуп всичко необходимо за учебния процес, то вашия месец е октомври.

  • Градинско обзавеждане
градинска маса и столове

Октомври - есента е в разгара си и топлите дни се броят на пръсти. Кой ли стои толкова навън? Така е, но всъщност се оказва, че едни от най-изгодните предложения за градинско обзавеждане, градински инструменти, ръкавици, цветя, саксии и външни барбекюта, са именно през есенните месеци. 

  • Пътуване
самолет и кораб

Цените за пътувания в Европа и за круизи намаляват през есенните месеци. През октомври времето е непредвидимо и често дъждовно в повечето Европейски градове, поради което цените на екскурзиите се понижават. От друга страна, през този месец, в някой от най-южните държави на стария континент, все още е подходящо за плажуване, а цените на почивките са значително по-ниски от летните. 

Още един съвет: Ако желаете да пътувате за коледно-новогодишните празници, сега е времето да се възползвате от отстъпките за ранно резервиране.

  • Сезонни плодове и зеленчуци
градинска декорация

Есента е богат сезон! Има изобилие от пресни плодове и зеленчуци, което предполага и по-атрактивните им цени. През октомври може да се насладите на ябълки, тикви, зеле, броколи, цвекло, карфиол, брюкселско зеле, червени боровинки, грозде, круши, портокали, лимони, спанак, картофи и ред други.

  • Автомобил
червен автомобил

Ако желаете да купите нов, неупотребяван автомобил, то месеците в края на годината са подходящо време. След като компаниите са реализирали новите модели за годината, предходните модели получават заслужено намаление през есенно-зимния период.

  • Недвижими имоти
ключ в ключалка

Независимо дали наемате или купувате апартаменти, през последното тримесечие на годината се наблюдава спад в цените на имотите. Голямото търсене за наемане на апартаменти е през края на лятото и септември, особено в градовете, в които има университети. След този период наемодателите са склонни да намалят наемната цена, за да не остава празно помещението през зимата.

  • Мобилни телефони, лаптопи, електроника
лаптоп, поставен на бюро

Също както при колите, новите модели в електронния свят вече са на пазара, което предполага спад на цените при миналогодишните такива. Тези намаления продължават и през оставащите месеци до края на годината, като през ноември се смята, че са най-атрактивни, особено в деня на „Черния петък”. За съжаление често търговците спекулират с цените в този ден, а бройките за продажба са лимитирани, поради което изгодна покупка успяват да направят ограничен брой хора. 

Ако не ви се чака и не ви се състезава в този ден, то октомври е подходящ месец за възползване от отстъпките.

Като цяло, през месец октомври, може да намерите още добри оферти, като например оборудване за къмпинг и всички принадлежности и облекла, които са свързани с лятото и неговите активности.
Освен всичко казано дотук се счита, че климатиците и алармените системи за сигурност също се предлагат на по-атрактивни цени през този месец.