0700 10 410

Какво е рефинансиране?

18.07.2019г.

Какво е рефинансиране?

Все повече хора се възползват от възможността да изтеглят бърз кредит, за да финансират някоя идея – било то бизнес, ремонт или екскурзия. С нарастване на изтеглените кредити, нарастват притесненията как да се погасят без това да навреди сериозно на месечния бюджет. Решението е рефинансиране на кредит!

Какво означава рефинансиране?

Да предположим, че си изтеглил кредити от няколко институции (било то банкови или не), но е дошъл момент, в който ти е трудно да изплащаш към всички или пък имаш заем, но ти трябват още средства. Рефинансирането с най-прости думи означава да обединиш кредитите си в един като получиш и допълнителна сума пари или пък да погасиш старо задължение, като получиш допълнително финансиране. 

Каква е ползата от рефинансиране?

Рефинансирането дава възможността да променят условията по кредита или кредитите. Чрез рефинанса може да намалят месечните вноски, лихвата, да се промени срока за изплащане на кредита и т.н. Рефинансът на кредит или кредити се прави само тогава, когато клиентът получава по-добри от досегашните условия.

Как се случва рефинансирането?

Отговорът е чрез предоговаряне. Клиентът има право да направи рефинанс в същата компания, от която е взел стария си кредит или в тотално различна, нова компания, ако тя предлага по-добри условия.

Има различни варианти на рефинансиране. Ето няколко:

  • Може да вземеш по-голям кредит, с който да погасиш старо задължение и да разполагаш свободно с остатъка от сумата;
  • Може да обединиш кредитите си, ако се налага. По този начин вместо да плащаш няколко вноски на различни дати, с различна стойност и към различни компании, ще обединиш всичките си плащания към една компания и ще плащаш само веднъж месечно, при месечен погасителен план;
  • Може да кандидатстваш за рефинанс към друга кредитна компания с по-изгодни условия. Никой не те задължава да рефинансираш в същата институция, от която си взел кредит;

Ако имаш нужда да рефинансираш някой или всичките си кредити - Макс Кредит е до теб.

Подобни публикации

16.10.2020г.

3 най-често срещани грешки при рефинансиране на кредити

Какви грешки можем да допуснем при рефинансиране на кредитите си? Подготвили сме ти три от най-често срещаните грешки, за да можеш да се предпазиш и да вземеш правилно решение, когато искаш да рефинансираш кредитите си.

 

Виж още

11.11.2022г.

Рефинансиране на кредит без поръчител – как?

Искаш да рефинансираш кредита си, но нямаш поръчител?Това не е проблем!

 

Виж още