0700 10 410

Уникален конкурс за домашни любимци зарадва врачани

09.09.2016г.

Уникален конкурс за домашни любимци зарадва врачани

На 25.08.2016 г. в парк „Дъбника”, в гр. Враца, се проведе „Конкурс за най-красив домашен любимец”. Целта на събитието бе да се покаже, че всяко животинче заема специално място в семействата ни и носи свой собствен и уникален чар, а не да се открие най-чистокръвният породист любимец. 

куче на конкурс за домашни любимци

Организатори на конкурса бяха Макс Кредит и Ветеринарна клиника „Гергьовче”, като трима техни представители имаха нелеката задача да оценяват участниците. Най-важните критерии бяха свързани с външния вид и дресировката на любимците. В оценяването, освен журито, важна роля имаше и публиката, чрез своите бурни аплодисменти.

екипут на Макс Кредит във Враца

Участниците в състезанието бяха над 40, а категориите, в които се състезаваха бяха четири: „Едри кучета”, „Средни и дребни кучета”, „Котки” и „Риби, птици и екзотични животни”.

Първото място в категория „Едри кучета” грабна чистокръвният шар-пей Зевс, следван от ротвайлера Лъки и овчарката Неро.

куче на конкурс за домашни любимци - 2

Петнадесет четириноги участника си оспорваха първото място в категория „Средни и дребни кучета”, като първата награда бе грабната от стилния мопс Рафи. Второто място отиде при пикинеза Арчи, а третото си поделиха минипинчерът Чарли и булонката Ерика.

куче на конкурс за домашни любимци - 3

Категория „Котки” изненада публиката с интересни представители. Впечатляващ бе канадският сфинкс на Мария – изключително рядка и трудна за размножаване и отглеждане порода, характеризираща се с липсата на козина. Котаракът Морис, от породата Британска късокосместа, спечели сърцата на зрителите с чара и теглото си – 7,5 кг., а персиецът Лео, зарадва всички с красивата си бяла козина.

водещи на конкур за домашни любимци

В категорията на екзотичните животинки участие взеха папагали, морско свинче и мишка.

конкурс за домашни любимци

Всеки питомец, който се включи в дефилето, получи сертификат за участите, а победителите от всяка категория спечелиха специални награди от Макс Кредит.

конкурс за домашни любимци - 2

На събитието присъстваха стотици врачани, а най-щастливи от провеждането на конкурса бяха децата. Те не спираха да обикалят сцената и да се радват на разнообразието от животинки, които грациозно дефилираха по нея. Освен всичко това, малчуганите научиха колко е важно да полагат много грижи за своя любимец и да създават силна връзка с него, за да бъдат най-добри приятели.

куче на конкурс за домашни любимци - 4
куче на конкурс за домашни любимци - 5