0700 10 410

Каква сума желаеш?

Зареждане...
Кандидатстването не те обвързва с кредит.

Как да взема пари на заем?

1. Избери сума
2. Попълни данните си
3. Избери вноска
4. Очаквай обаждане
5. Вземи парите си
 • 1. Избери сума
 • 2. Попълни данните си
 • 3. Избери вноска
 • 4. Очаквай обаждане
 • 5. Вземи парите си

В света на финансите, когато се налага да покрием неотложни разходи или да реализираме финансови цели, парите на заем често са незаменимо средство за получаване на необходимите средства. Днес ще разгледаме какво представлява понятието " пари на заем", какви са видовете заеми, които се предлагат и как да изберем най-подходящия заем за нашите нужди.

Какво са пари на заем?

Пари на заем са средства, които можем да получим от финансова институция, като банка, фирма за бързи кредити или заем от приятели и роднини. Тези средства естествено са свързани с отговорност за връщане на сумата в срок и със съответното оскъпяване, ако сумата се тегли от банка или друга финансова институция. Това е възможност за получаване на необходимите пари, без да разполагаме с тях в момента, като по този начин имаме възможността да реализираме различни цели или да покрием различни видове нужди. Какви обаче са положителните и отрицателните страни на всяка една от възможностите за вземане на пари на заем?

 • Пари на заем от банка – известно е, че банковите кредити основно се използват за финансиране на покупки на по-голяма стойност като например покупка на имот или жилище, основен ремонт за голяма сума или покупка на нов автомобил. Банките не отпускат пари на заем на хора с лоша кредитна история, както и хора без обявен официален доход. Процедурата по одобрение е свързана с голям обем документи, които да представиш и съответно много проверки, които да се направят, което бави становището, а когато имаш нужда от спешни пари на заем, това време е ценно.
 • Пари на заем от приятел или роднина – преди години много от хората, които имаха финансова нужда, прибягваха към заем от приятели или роднини. От една страна този вид пари на заем е изгоден за теб, защото няма оскъпяване и в повечето случай може да връщаш парите както ти е удобно. От няколко години на сам тази практика не е често срещана, поради ред причини. Една от тях е неудобството, което може да изпиташ, от това че прибягваш до пари на заем. От друга страна не може да знаеш дали хората, от които ще поискаш пари, могат да ти услужат в момента и дали и те нямат затруднения. Не всеки може да извади от джоба си 1500 лв., с които да ти услужи без проблем. Финансовото състояние е много чувствителна тема и обикновено вземането на пари на заем е свързано с неприятни емоции.
 • Пари на заем от фирма за бързи кредити – за разлика от заемите от приятели, този вид пари на заем имат далеч повече плюсове отколкото минуси. Бързите кредити са наистина бързи – в рамките на ден може да разполагаш с парите, от които се нуждаеш. Досадните документи, които ти трябват за банковите кредити, тук са сведени до минимум, защото единственото, от което имаш нужда, е личната ти карта. Друго голямо предимство е, че може сам да определиш вноските, които ще платиш, като се съобразиш изцяло с твоите собствени възможности и доход, който получаваш.      

Видове пари на заем

Кредитните институции предлагат различни видове пари на заем, в зависимост от нуждата и възможностите на клиентите си. Някои от основните видове пари на заем са:

 • Пари на заем на месечни вноски – този вид кредит може би е най-разпространеният вид кредити. Те са много подходящи за хора, които получават регулярен доход един път в месеца. По-просто казано, подходящ е за хора, които работят на трудов договор. Удобен е за тях, защото след получаването на заплатата си могат да я разпределят – да платят сметките си, да платят вноската си и другите спешни разходи. Разпределяйки дохода си, могат да плащат вноските си навреме без да изпадат в състояние на избор дали да платят сметките или вноската си.
 • Пари на заем на двуседмични вноски – този вид кредити е удобен за хора, които получават доходите си на база свършена работа или на два или повече пъти в месеца. Вноските тук са две на месец, но за сметка на това за по-ниски и ако получаваш заплата и аванс, може лесно да изплащаш кредита си без да се притесняваш.
 • Кредит до заплата – когато заплатата се бави, а ти имаш нужда от пари, то кредитът до заплата е точно за теб. Тези пари на заем, ще ти помогнат да „закърпиш“ бюджета за няколко дни, а след като получиш заплатата, може да ги върнеш.
 • Пари на заем за пенсионери – почти всяка финансова институция има специално разработен продукт за пенсионери. Той е с много изгодни и гъвкави условия, така че да може да пасне на почти всеки пенсионер. Този вид пари на заем също е на месечни вноски, за да може човек да си направи разчет на парите, след като ги получи.

  Как да изберем правилно онлайн парите на заем?

  Важно да вземем предвид няколко ключови фактора при избора на най-подходящия вид пари на заем:

  • Сума на заема – много е важно правилно да определиш сумата, която ще ти е нужна. Тя трябва да е нито много по-висока от тази, която ти трябва, нито много по-ниска, защото това може да доведе до нуждата от нов заем. Ние съветваме след като решиш колко пари на заем са ти нужни да добавиш до 20% върху тази сума за непредвидени разходи. Така ако ти трябват пари на заем за ремонт в размер на 1000 лв., ти препоръчваме да заемеш 1200 лв., защото винаги може да излезе нещо, което да доплатиш.
  • Срок на заема – много хора правят голяма грешка, когато взимат пари на заем да изберат кратък срок на кредита, за да може да го изплатят възможно най-бързо. Краткият срок обаче води след себе си по-висока вноска, която в един момент може да се окаже на прага на възможностите или направо непосилна за плащане, което само по себе си не води до нищо хубаво.
  • Документи за заема – тази подточка е може би най-подценяваната, а не трябва да е така. Важно е преди да подпишеш каквито и да е документи, да прочетеш внимателно документите. Знаем, че са дълги, но има много нелоялни практики и точно там да се крие скрито оскъпяване или изисквания, които не можеш да покриеш.

  Когато имаш нужда от пари на заем, довери се на лоялен и честен кредитор като Макс Кредит, който ти показва цялата сума за връщане, няма изисквания за поръчител, независимо от размера на заема и ти се предоставя безплатна финансова консултация винаги, когато имаш нужда или въпрос.

  Кредити

  Макс Онлайн

  Макс Онлайн

  Различният онлайн кредит до заплата

  Получи сума от 100 до 500 лева.

  Възползвай се от гъвкава схема на изплащане - накуп или на 3 пъти.

  Виж още
  Макс План

  Макс План

  За всички клиенти   

  Получи сума от 150 до 5000 лева.   

  Плати кредита с удобни двуседмични вноски. 

  Виж още
  Макс План+

  Макс План+

  За пенсионери по стаж и възраст   

  Получи сума от 150 до 3000 лева.   

  Плати кредита с удобни месечни вноски.

  Виж още
  Макс Релакс

  Макс Релакс

  За клиенти на безсрочен трудов договор   

  Получи сума от 400 до 5000 лева.   

  Плати кредита с фиксирани месечни вноски.

  Виж още
  Макс Баланс

  Макс Баланс

  Различният кредит до заплата   

  Получи сума от 200 до 1000 лeвa.      

  Гъвкава схема на изплащане - накуп с 40% отстъпка или на 3 пъти.

  Виж още

  Какво ново?

  Усвои кредит и спечели смартчасовник Huawei юли 2024

  Макс Кредит е подготвил страхотен смартчасовник за един от вас! Вземе сумата, от която имаш нужда, до 5000 лв. и участвай в нашата томбола!

   

  Виж още

  Какво още получаваш с Макс Кредит?

  Ясни условия
  Ясни условия

  Ясна и достъпна информация, относно условията по кредита.

  Бързо усвояване
  Бързо усвояване

  Бързо получаваш желаната сума.

  Фиксирана лихва
  Фиксирана лихва

  Фиксирана лихва за срока на договора.

  Лично отношение
  Лично отношение

  Лично, индивидуално и приятелско отношение.

  Какво още получаваш с Макс Кредит?
  • Ясни условия
  • Бързо усвояване
  • Фиксирана лихва
  • Лично отношение

  Кандидатствай сега