0700 10 410

Бърз кредит или банков кредит

28.10.2022г.

Бърз кредит или банков кредит

Бързите кредити придобиват все по-голяма популярност сред потребителите, основно със скоростта, с която един клиент може да бъде одобрен. Това че вече все повече компании отпускат и по-големи по размер потребителски кредити (например бърз кредит до 5000 лв.) дава още по-голям стимул на хората да прибегнат до тях. Както всяка една ситуация, когато става дума за избор, така и въпросът дали да вземеш бърз кредит или да прибегнеш до банков такъв, когато имаш нужда от пари, има своите предимства и недостатъци. Днес ще разгледаме предимствата и недостатъците на бързите кредити. Ние ще ти покажем плюсовете и минусите им, а финалното решение оставяме на теб!

Предимства на бързите кредити:

Бързина на бързите кредити

Бързите кредити, затова се казват бързи! Скоростта, с която заявката ти ще бъде разгледана и кредитен експерт ще даде становище, отнема обикновено не повече от час. В почти никоя банка няма да получиш одобрение или отказ за толкова кратко време.

Разнообразие от суми за бързи кредити:

Бързите кредити предлагат много голямо разнообразие от суми. Обикновено диапазонът им е от 100 лв. до 5000 лв. и „стъпката“ им е през 50 или 100 лв. По този начин може да се възползваш от точната сума, която ти е необходима.

Кредит до заплата

И най-доброто разпределяне на месечния бюджет може да има пропуски. Както ти е добре известно изненади могат да се появят отвсякъде – повреда на колата, ремонт у дома и т.н. В този момент добър избор би бил кредитът до заплата – сума до около 500 лв., която да заемеш до следващата заплата, да си свършиш работата и да върнеш до 30 дни. В общи линии това представлява стандартният кредит до заплата.

Ако вземеш кредит до заплата от Макс Кредит обаче, как ще го върнеш е изцяло твое решение! Какво имаме предвид? Може да върнеш кредита си както на един път до 30 дни, така и да го разсрочиш на 3 месечни плащания. Ако избереш да платиш в срок от един месец, ще се възползваш от отстъпка в размер на 40%. Ако решиш да разсрочиш плащанията ти, също те очаква изненада – първото плащане е наполовина по-малко!

Кредитна история

Вземането на бърз кредит с не толкова добра кредитна история не е прецедент и това е и причината хората да се доверяват на тези институции. Добре известно е, че ако имаш влошена кредитна история, кредитът от банка е почти невъзможен.

Кредит без поръчител

Има много фирми за бързи кредити, които предлагат кредити без поръчител. При банките в почти 100% от случаите трябва да имаш поръчител, който да гарантира за кредита ти. Тук обаче трябва да внимаваш, защото има и компании, които не изискват гарант, но това е обвързано с допълнителни такси. Чети договора си много внимателно и ако има нещо, което не ти е ясно – попитай.

Недостатъци на бързите кредити

Бързите кредити имат също и недостатъци. Два от основните са по-високите лихви, които са обвързани с това, че компанията предприема по-голям риск при даването на кредити без поръчител или при отпускането на онлайн кредити. Другият недостатък е по-краткият период на връщане на кредита, което не винаги може да се тълкува като недостатък.

Какъвто и кредит да избереш – кредит до заплата, кредит изцяло онлайн или бърз кредит от офис, трябва да подхождаш с необходимата отговорност и внимание. Това са пари, които трябва да се върнат и то в указания срок. Информирай се добре какви са сроковете, сумите и изискванията по дадения кредит, за да не останеш неприятно изненадан и разочарован след това.

Ние, от Макс Кредит, винаги се стреми да сме честни с нашите клиенти и условията ни да са ясни и прозрачни. Точно по тази причина нямаме скрити такси или изисквания, които да не се споделят с клиента. Сумата, която ще видиш в погасителния си план, е крайна и ясно описана по дати, така че да е лесно за теб да се ориентираш кога е датата за плащане на вноска и каква е точната сума. Винаги, когато имаш нужда от пари, може да се довериш на Макс Кредит, като знаеш че предложението ще е индивидуално за теб, съобразено с твоя месечен доход и възможности.

Подобни публикации

17.07.2020г.

Електрическите тротинетки – модерният начин за придвижване в града

В последните години градската мобилност у нас, а и по целия свят търпи сериозен прогрес най-вече заради бързото развитие на пазара на електрически превозни средства. Разберете повече за това как можем да се придвижваме бързо и лесно, като пестим време, нерви и пари.

 

Виж още

18.05.2022г.

Кредит за сватба

Можеш ли да финансираш сватбата си с бърз кредит? Колко струват различните елементи от един сватбен ден? Каква алтернатива може да намериш, ако парите ти не достигат? Отговорите на всички тези въпроси, може да откриеш тук.

 

Виж още