0700 10 410

Бърз кредит или банков кредит

28.10.2022г.

Бърз кредит или банков кредит

Бързите кредити придобиват все по-голяма популярност сред потребителите, основно със скоростта, с която един клиент може да бъде одобрен. Това че вече все повече компании отпускат и по-големи по размер потребителски кредити (например бърз кредит до 5000 лв.) дава още по-голям стимул на хората да прибегнат до тях. Както всяка една ситуация, когато става дума за избор, така и въпросът дали да вземеш бърз кредит или да прибегнеш до банков такъв, когато имаш нужда от пари, има своите предимства и недостатъци. Днес ще разгледаме предимствата и недостатъците на бързите кредити. Ние ще ти покажем плюсовете и минусите им, а финалното решение оставяме на теб!

Предимства на бързите кредити:

Бързина на бързите кредити

Бързите кредити, затова се казват бързи! Скоростта, с която заявката ти ще бъде разгледана и кредитен експерт ще даде становище, отнема обикновено не повече от час. В почти никоя банка няма да получиш одобрение или отказ за толкова кратко време.

Разнообразие от суми за бързи кредити:

Бързите кредити предлагат много голямо разнообразие от суми. Обикновено диапазонът им е от 100 лв. до 5000 лв. и „стъпката“ им е през 50 или 100 лв. По този начин може да се възползваш от точната сума, която ти е необходима.

Кредит до заплата

И най-доброто разпределяне на месечния бюджет може да има пропуски. Както ти е добре известно изненади могат да се появят отвсякъде – повреда на колата, ремонт у дома и т.н. В този момент добър избор би бил кредитът до заплата – сума до около 500 лв., която да заемеш до следващата заплата, да си свършиш работата и да върнеш до 30 дни. В общи линии това представлява стандартният кредит до заплата.

Ако вземеш кредит до заплата от Макс Кредит обаче, как ще го върнеш е изцяло твое решение! Какво имаме предвид? Може да върнеш кредита си както на един път до 30 дни, така и да го разсрочиш на 3 месечни плащания. Ако избереш да платиш в срок от един месец, ще се възползваш от отстъпка в размер на 40%. Ако решиш да разсрочиш плащанията ти, също те очаква изненада – първото плащане е наполовина по-малко!

Кредитна история

Вземането на бърз кредит с не толкова добра кредитна история не е прецедент и това е и причината хората да се доверяват на тези институции. Добре известно е, че ако имаш влошена кредитна история, кредитът от банка е почти невъзможен.

Кредит без поръчител

Има много фирми за бързи кредити, които предлагат кредити без поръчител. При банките в почти 100% от случаите трябва да имаш поръчител, който да гарантира за кредита ти. Тук обаче трябва да внимаваш, защото има и компании, които не изискват гарант, но това е обвързано с допълнителни такси. Чети договора си много внимателно и ако има нещо, което не ти е ясно – попитай.

Недостатъци на бързите кредити

Бързите кредити имат също и недостатъци. Два от основните са по-високите лихви, които са обвързани с това, че компанията предприема по-голям риск при даването на кредити без поръчител или при отпускането на онлайн кредити. Другият недостатък е по-краткият период на връщане на кредита, което не винаги може да се тълкува като недостатък.

Какъвто и кредит да избереш – кредит до заплата, кредит изцяло онлайн или бърз кредит от офис, трябва да подхождаш с необходимата отговорност и внимание. Това са пари, които трябва да се върнат и то в указания срок. Информирай се добре какви са сроковете, сумите и изискванията по дадения кредит, за да не останеш неприятно изненадан и разочарован след това.

Ние, от Макс Кредит, винаги се стреми да сме честни с нашите клиенти и условията ни да са ясни и прозрачни. Точно по тази причина нямаме скрити такси или изисквания, които да не се споделят с клиента. Сумата, която ще видиш в погасителния си план, е крайна и ясно описана по дати, така че да е лесно за теб да се ориентираш кога е датата за плащане на вноска и каква е точната сума. Винаги, когато имаш нужда от пари, може да се довериш на Макс Кредит, като знаеш че предложението ще е индивидуално за теб, съобразено с твоя месечен доход и възможности.

Подобни публикации

17.07.2020г.

Електрическите тротинетки – модерният начин за придвижване в града

В последните години градската мобилност у нас, а и по целия свят търпи сериозен прогрес най-вече заради бързото развитие на пазара на електрически превозни средства. Разберете повече за това как можем да се придвижваме бързо и лесно, като пестим време, нерви и пари.

 

Виж още

08.01.2021г.

Бърз кредит онлайн на месечни вноски

Бързият кредит онлайн на месечни вноски е удачен избор за хора, които имат постоянен доход - хора, работещи на трудов договор или пенсионери.

 

Виж още