0700 10 410

Електрическите тротинетки – модерният начин за придвижване в града

17.07.2020г.

Електрическите тротинетки – модерният начин за придвижване в града

В последните години градската мобилност у нас, а и по целия свят търпи сериозен прогрес най-вече заради бързото развитие на пазара на електрически превозни средства. И докато електрическите автомобили все още са непосилни за доста голяма част от населението на България, то електрическите тротинетки набират все по-голяма популярност. Според данни на един от най-големите електронни магазини у нас, търсенето на електрически тротинетки се е повишило с 8 пъти в сравнение с 2017г. Нека заедно разгледаме предимствата и недостатъците на този вид алтернативно пътуване.

Какви са предимствата?

На всеки от нас се е случвало да „виси” с часове в задръстване, чакайки светофара да смени цвета си. С електрическата тротинетка този проблем е решен, благодарение на свободата, която дава – да се движиш по тротоара или велоалеите. Този тип транспорт изисква само заредена батерия на тротинетката и спокойно може да изминеш между 20-40км. само с едно зареждане, зависимост от класа и вида на тротинетката. Това е сериозно предимство – спестявате от гориво за автомобил. Избирайки този тип пътуване, намаляваш количеството вредни емисии, които всички коли генерират ежедневно. Освен това електрическите тротинетки за чудесен начин да спортуваш – опитвайки се да запазиш баланс върху нея, работят мускулите на цялото тяло и по този начин ги тренираш.

Какви са недостатъците?

Поради не голямата популярност на тези тротинетки у нас, все още е по-трудно да се намери сервиз, в който да се поправи. Резервните им част също не се намират лесно, в случай че спукаш гума например. Основната част, която се налага да сменяш е батерията им. Това е най-скъпият компонент. Той издържа между 300 и 500 цикъла на зареждане преди да се подмени. Добре е да се спазват няколко прости изисквания, за да удължите „живота” на батерията. Добре е съхранението да е на закрито, да няма пряка слънчева светлина и да е защитена от влага. Дори да не използваш тротинетката известно време е добре, тя да бъде заредена.

Излишно е да споменаваме, че цената на тези тротинетки за възрастни е висока, но както сам видя те имат голямо предимство пред пътуването с кола и градски транспорт. Инвестирайки в такъв тип превозно средство, спестяваш нерви, време и не на последно място пари за гориво. Недей да забравяш и да използваш каска и светлоотразители, когато я караш, за да може да предпазиш себе си и околните от инцидент.

Ако след като претеглиш предимствата и недостатъците на този алтернативен начин за пътуване, прецениш че такава електрическа тротинетка ще ти е от полза, но не разполагаш с необходимите средства, не се колебай да се възполаваш от нашите изгодни предложения за бърз кредит!

Подобни публикации

21.12.2020г.

Най-щурите коледни традиции и вярвания в света

Най-щурите коледни традиции и вярвания в света

 

Виж още

28.04.2023г.

Какво означава изгоден заем?

Какво означава един кредит да бъде изгоден и как да се възползваш? Разбери днес в нашата нова статия.

 

Виж още