0700 10 410

Електрическите тротинетки – модерният начин за придвижване в града

25.06.2019г.

Електрическите тротинетки – модерният начин за придвижване в града

В последните години градската мобилност у нас, а и по целия свят търпи сериозен прогрес най-вече заради бързото развитие на пазара на електрически превозни средства. И докато електрическите автомобили все още са непосилни за доста голяма част от населението на България, то електрическите тротинетки набират все по-голяма популярност. Според данни на един от най-големите електронни магазини у нас, търсенето на електрически тротинетки се е повишило с 5 пъти в сравнение с 2017г. Нека заедно разгледаме предимствата и недостатъците на този вид алтернативно пътуване.

Какви са предимствата?

На всеки от нас се е случвало да „виси” с часове в задръстване, чакайки светофара да смени цвета си. С електрическата тротинетка този проблем е решен, благодарение на свободата, която дава – да се движите по тротоара или по пътното платно. Този тип транспорт изисква само заредена батерия на тротинетката и спокойно може да преминете 40-50км. само с едно зареждане. Това е сериозно предимство – спестявате от гориво за автомобил. Избирайки този тип пътуване, намалявате количеството вредни емисии, които всички коли генерират ежедневно. Освен това електрическите тротинетки за чудесен начин да спортувате – опитвайки се да запазите баланс върху нея, работят мускулите на цялото тяло и по този начин ги тренирате.

Какви са недостатъците?

Поради не голямата популярност на тези тротинетки у нас, все още е по-трудно да се намери сервиз, в който да се поправи. Резервните им част също не се намират лесно, в случай че спукате гума например. Основната част, която се налага да сменяте е батерията им. Това е най-скъпият компонент. Той издържа между 300 и 500 цикъла на зареждане преди да се подмени. Добре е да се спазват няколко прости изисквания, за да удължите „живота” на батерията. Добре е съхранението да е на закрито, да няма пряка слънчева светлина и да е защитена от влага. Дори да не използвате тротинетката известно време е добре, тя да бъде заредена.

Излишно е да споменаваме, че цената на тези тротинетки за възрастни е висока, но както сами видяхте те имат голямо предимство пред пътуването с кола и градски транспорт. Инвестирайки в такъв тип превозно средство, спестявате нерви, време и не на последно място пари за гориво.

Ако не разполагате с необходимата сума може да се възползвате от изгодните потребителски кредити на Макс Кредит.