0700 10 410

Бързи кредити според финансовия ни план

14.07.2022г.

Бързи кредити според финансовия ни план

Темите за пестене на пари никога няма да се изчерпат. Ние също неведнъж сме обсъждали тази тема и колко е важно да имаме някои заделен лев за „черни дни“. Знаем колко е трудно да се спестят пари особено в момент, в който цените се покачват, а заплатата не винаги достига за всичко. Ето за това е важно да имаме финансов план, който да е правилно структуриран и с негова помощ да решим можем ли да спестяваме, каква сума можем да си позволим и как да намалим разходите си.   

1.Какво представлява финансовият план?

Най-важната информация, която трябва да включва финансовият план, е какви са месечните ти приходи и каква е максималната сума на месечните ти разходи. Сумата, която остане като разлика между приходите и разходите ти, е реалната сума, с която разполагаш свободно до следващия месец. Не е необходимо да имаш специално приложение (макар, че вече съществуват много такива), където да следиш разходите си. Може просто да си записваш в една тетрадка какво купуваш и колко харчиш. С течение на времето ще видиш колко много пари харчиш за неща, от които реално нямаш нужда и са били импулсивна покупка. Точно тези разходи ти пречат да спестиш пари. Ето за това финансовият план трябва да е дългосрочен, а още по-лесно ще ти бъде ако имаш и определена цел.

Да кажем например, че искаш да направиш ремонт следващата година. Пресметни колко пари ще ти струва и към ежемесечните разходи започни да прибавяш сумата, която трябва да спестяваш. Важно е обаче да си поставяш реални цели. Може в началото да са по-малки, но трябва да са реалистични и постижими. Ако например искаш да направиш ремонт след 3 месеца, който ще ти струва 5 000 лв., а твоите доходи след като платиш сметки и вноски по кредити са 600 лв., то няма как да спестиш 5 000 лв. за 3 месеца. В подобен случай може да си поставиш за цел ремонтът да бъде след година например. С други думи казано, финансовият план трябва да съдържа приходи, разходи и реално поставени цели с постижими срокове.   

2.Как да вместим бързите кредити във финансовия ни план?

Бързите кредити можем да ги разглеждаме като разход, когато сме изтеглили кредит и в момента го изплащаме и като нужда, когато не ни достигат пари, за да направим нещо, което искаме или от което имаме нужда.

Бързият кредит като разход

Когато сме изтеглили вече бърз кредит, то вноската по него задължително трябва да влезе в графата на месечните разходи. Не пренебрегвай този разход, защото когато вземаш пари назаем, трябва да ги върнеш и то в определения срок.

Бързият кредит като нужда

Всички знаем, че колкото и да пестиш, не винаги може да събереш достатъчно пари за ремонта, например. Понякога излизат разходи, които не си очаквал и парите по една или друга причина не стигат. В такива моменти може да разчиташ на бърз кредит онлайн, за да запълниш дупката в бюджета или да допълниш вече събраната сума за нуждата, която имаш. Щом изтеглиш сумата, която ти е необходима, не забравяй да включваш този разход в месечния финансов план.

Хубаво е, когато имаш мотивация да спестяваш, а сме сигурни, че такава не ти липсва. Все пак всеки мечтае за нещо – покупка на нова техника, екскурзия до екзотична дестинация или просто една седмица СПА почивка. Дори да нямаш възможност да спестиш повече пари за твоите желания, ние от Макс Кредит сме винаги готови да те подкрепим финансово. Можеш да изтеглиш необходимата ти сума, а после да я върнеш на удобни за теб вноски и в подходящ срок – изцяло според твоите собствени възможности и разбира се, съобразени с финансовия ти план.

Подобни публикации

03.11.2019г.

Финансови проблеми - как да се справим с тях?

Всеки е изпадал в ситуация на финансова безизходица. Винаги обаче има изход от нея. Виж как...

 

Виж още

31.07.2020г.

Какво е дългова спирала и как да не попадаме в нея?

Какво означава терминът "дългова спирала", как да я избернем и какво можем да направим, ако вече сме попаднали там? Отговорът на тази въпроси даваме тук...

 

Виж още