0700 10 410

Как да използваме разумно бързите кредити?

20.01.2023г.

Как да използваме разумно бързите кредити?

На всички ни е ясно, че бързите кредити не се славят с особено добра репутация. Това е мит, който се разпространява от хора, които са попаднали на некоректна фирма или от хора, които по една или друга причина не са успели да изплатят навреме кредита си. Точно, заради тези случаи днес ще ти дадем няколко съвета за това как да използваш бързите кредити разумно. Следвайки тези съвети, ще видиш, че вземането на бърз кредит не е неразумно решение.

Прецени добре каква сума ще изтеглиш?

Когато теглиш кредит, трябва да знаеш каква сума ще ти е необходима. Да кажем например, че ти трябват пари за ремонт на колата. Обикновено майсторът може да ти каже ако не сума точна до стотинка, то поне ориентировъчна сума. Когато знаеш какъв ще е разходът, тогава може да заемеш нужната сума. Недей да се изкушаваш да заемаш много по-голяма сума или да пренебрегваш разхода като заемеш по-малка сума. В единия случай може да се окаже, че може да изпиташ затруднения да го върнеш. В другия случай най-вероятно ще ти се наложи да вземеш още един кредит.

Същото се отнася и за избора на срок на изплащане. Ако вземеш кредит за 1300 лв., със сигурност ще ти е по-лесно да го изплатиш за 12 месеца, отколкото за 6 месеца.

Провери условията

Фирмите, които предлагат бързи кредити онлайн или бързи кредити на място в офис, са наистина много. Всяка от тях има различна политика и условия що се отнася до кредитиране на клиентите си. За да бъде в твоя полза кредитът, трябва да сравниш условията на различните компании и да избереш тези, които отговарят на твоите изисквания – например дали трябва да предоставиш поръчител или не, дали искаш да вземеш кредит онлайн или на място.

Избери правилия за теб продукт

Макар да има много компании, които предлагат бързи кредити, продуктите, които имат, не се различават особено много. Най-често срещаните видове кредити са кредит на месечни или седмични/ двуседмични вноски, кредит за пенсионери и кредит до заплата. Разгледай добре какви са условията на различните продукти и избери най-подходящия за теб.

Разбира се не всеки може да разбира от всичко и не е необходимо. Ако се чудиш кой продукт да избереш, най-доброто решение е да се свържеш с професионалист – операторите на фирмата кредитор са хората, които ще ти дадат добър съвет, ако се двоумиш относно продукта. Те също са хората, които ще отговорят адекватно на всички въпроси, които имаш.

Прочети документите си

Най-досадната, но и най-важна част при взимането на кредита е да прочетеш документите си внимателно. Не се притеснявай, че ще отнеме повече време. Обърни внимание на всички важни точки, за да знаеш какво подписваш, какви са твоите задължения и права. Не случайно обръщаме внимание на това, защото знаем, че има некоректни кредитори, които не споменават някои такси или задължения на клиентите си, а след това в договора се оказва, че дължат неустойки при неспазването на някое изискване. Ако имаш въпроси или съмнение относно дадена точка в договора си, то спокойно може да се обадиш на операторите и да ги попиташ.

Вземането на бърз кредит е отговорно и важно решение. Това са реални пари, които взимаш назаем и трябва да ги върнеш в ясно определен срок. Точно за това ти даваме и тези съвети, хем да можеш да си свършиш работата, хем да не си от хората, които имат горчив опит. Ако имаш нужда от консултация, винаги може да се свържеш с нашите оператори в Макс Кредит.

Подобни публикации

17.09.2021г.

Как да взема бърз кредит веднагa?

Когато спешно се нуждаеш от пари, можеш да кандидатстваш за бърз кредит веднага. Разбери как да го направиш тук...

 

Виж още

27.07.2022г.

Първи кредит от Макс Кредит - защо?

Когато теглиш кредит за пръв път, трябва да проучиш компаниите за бързи кредити много добре, за да нямаш неприятни изненади след това. Важно е също изборът ти да е правилен, за да можеш да разчиташ на нея и занапред.

 

Виж още