0700 10 410

Каква е разликата между поръчител и лице за контакт

09.12.2022г.

Каква е разликата между поръчител и лице за контакт

Бързите кредити придобиват все по-голяма популярност, поради лесния и сравнително бърз достъп до пари. В някой случаи желанията ни са по-големи от възможностите. В това, разбира се, няма нищо лошо. Различните компании за  бързи кредити имат различни изисквания към своите клиенти. Днес ще разгледаме най-често срещаните и грешно разбирани от много хора понятия за поръчител и лице за контакт.

Какво е поръчител по кредит?

Темата за поръчителите сме я засягали не веднъж, главно за да обясним какво означава поръчител и какво се изисква от този човек. В основни линии, поръчителят е човек, който е отговорен за редовното изплащане на кредита ти заедно с теб. Тоест ако ти не можеш да изплатиш вноската си, то поръчителят трябва да го направи вместо теб. Това е изискване, което имат всички банки и някои кредитни компании. Сега разбираш защо много хора се плашат да станат поръчители и това е разбираемо. Никой не би искал да изплаща чужд дълг. В много фирми за бързи кредити, които имат изискване за поръчител, непредставянето на такъв е свързано с допълнително оскъпяване на кредита, така че внимавай какво подписваш и с какво се съгласяваш. Освен това, често пъти към поръчителя има доста изисквания – да е с чиста кредитна история, да получава определен доход и т.н. Определено не е лесна задача да намериш човек с подобен профил, който да бъде гарант по кредит. По-добре попитай кредитора, който си избрал, дали има такова изискване и какви ще са последствията, ако не представиш поръчител. Така ще си спестиш доста главоболия.

Какво е лице за контакт?

Много компании изискват да представиш лице за контакт по време на кандидатстване. Това изискване е доста „по-безобидно“ от изискването за поръчител. Лицето за контакт е човек, който приема да ти предаде съобщение от компанията, в случай, че не могат да се свържат директно с теб. Дори не е нужно това лице да присъства в офиса на компанията или да прави нещо друго. Единственото, което трябва да се направи, е да потвърди по телефона, че те познава и че в случай на нужда ще ти предава съобщения. Лицето за контакт не поема никакви рискове при кандидатстване на кредитоискателя. На практика може да посочиш всеки, който познаваш лично – роднина, приятел или дори колега. Разбра се, компанията няма да се свързва с него всеки месец, а само при необходимост от връзка с теб. Лицето за контакт не е фактор, който да оскъпява кредита ти или да те кара да поемаш какъвто и да е било риск.

Надяваме се, че вече ти се изясни каква е разликата между лице за контакт и поръчител. Има хора, които не различават двете понятия, но реално това са съвсем различни профили хора. Към лицето за контакт няма никакви изисквания, докато поръчителят трябва да отговаря на някои условия, за да може да бъде полезен за теб. Добрата новина е, че не всички компании изискват поръчител.

Макс Кредит е компания, която няма изискване за поръчител и съответно нямаме такса, която да дължиш като компенсация. Ние знаем, колко трудно е да намериш подобен човек, поради честите случаи на „изгорели“ поръчители, които изплащат чужди дългове. Ако имаш нужда от бърз кредит или  кредит онлайн, то може да се довериш на Макс Кредит за свой кредитор – без изискване за поръчител и прозрачни условия.

Подобни публикации

24.06.2021г.

Бърз заем – бързо решение на финансовите проблеми

Бързите заеми все повече навлизат в нашето ежедневие. Разбери как можеш да се възползваш от тях и как бих ти били полезни.

 

Виж още

29.10.2021г.

Бърз кредит за ежедневни нужди

В даден момент всеки изпитва нужда от повече пари. Независимо каква заплатата получаваш, винаги може да излезе неочакван разход, който да провали плановете ти.

 

Виж още