0700 10 410

Какво е обединяване на кредит?

13.06.2020г.

Какво е обединяване на кредит?

Обединяването или още наричано консолидиране на кредит представлява начин на заменяне на няколко по-малки кредита с един по-голям при по-изгодни условия. Обединяването на кредити може да се случи независимо дали си теглил кредит от банка или от компания за бързи кредити. Ако понастоящем ти е трудно да изплащаш няколко кредита към няколко компании, сега ще ти дадем някои насоки как може да обединиш кредитите си.

Какво означава онлайн кредит за обединяване на задълженията?

Да започнем с пример: Ако имаш да кажем три бързи кредита на месечни вноски, чиято обща сума възлиза на 500 лв. месечно и трябва да ги изплащаш на три различни дати, вероятно ти е трудно да се справиш и с всички останали месечни разходи. В такава ситуация може да се възползваш от опцията обединяване на кредити. В общия случай това означава да изтеглиш бърз кредит за по-голяма сума, за да погасиш останалите си кредити и да плащаш вноските само по новия кредит един път месечно. Сумата на вноската ти може да е по-малка от досегашната, но и срока ще е различен. Обикновено колкото по-голям е бързият кредит, толкова по-дълъг е срокът за изплащането му.

Какви са предимствата при обединяване на кредити?

Най-голямото предимство да обединиш кредитите си е това, че условията по новия са по-изгодни от настоящите. За да си сигурен, че това е така, трябва да се запознаеш много добре с условията – да видиш дали в документите е описана месечната вноска, дали лихвата е фиксирана за целия период на кредита, какъв е срокът за изплащане и разбира се дали не се изисква поръчител. Ако всички тези точки са включени в договора, може спокойно да преминеш към обединяване на бързите ти кредити в един.

Освен по-изгодните условия, не бива да се пренебрегва и фактът, че ще плащаш само една вноска месечно, което със сигурност ще се отрази положително на бюджета ти.

Кои са важните стъпки в процеса по обединяване на кредити?

Има няколко важни стъпки, през които трябва да минеш, за да си сигурен, че обединяването на кредити си струва и е в твоя полза.

  • Стъпка 1: Изясни целта си

Преди да изтеглиш бърз кредит за обединяване на кредитите ти се запитай кое точно искаш да намалиш – размера на месечната ти вноска или срока за изплащане на кредита. Това са две различни понятия - ако искаш да намалиш размера на вноската ти, най-вероятно ще се увеличи срока на изплащане на кредита, а ако искаш да го изплатиш по-бързо, то ще се наложи да плащаш по-висока сума всеки месец.

  • Стъпка 2: Изчисли сумата на сегашните ти задължения

Тук може да ти трябва помощ – обърни се към кредитора си и изискай информация за цялата сума, която дължиш, за да погасиш кредита си. Така ще бъдеш наясно каква трябва да сумата на новия кредит, с който ще обединиш задълженията си.

  • Стъпка 3: Проверявай!

Това може би е най-важната стъпка – преди да пристъпиш към обединение на кредитите си, задължително проучи и сравни предложенията на няколко фирми! Така ще си сигурен, че си направил правилен и информиран избор, който ще ти помогне да се справиш по-лесно с изплащането на кредита ти!

На всеки се случва да изпадне в труден момент и да има нужда от повече средства. Важно е да не забравяш, че винаги има как да облекчиш ситуацията, в която си изпаднал – свържи се с нас, за правилен съвет и финансова подкрепа!

Подобни публикации

01.06.2022г.

За какво ни трябват повече пари?

Забавена заплата, високи сметки или непредвиден разход са само част от причитните, поради които може да ни се наложи да имаме нужда от повече пари през месеца. Какви са останалите причини и какво може да се направи виж в следващата ни статия.

 

Виж още

21.04.2023г.

6 грешки при управлението на парите ни

Можеш ли да управляваш парите си правилно? Виж кои да най-често допусканите грешки и как можеш да ги избегнеш.

 

Виж още