0700 10 410

Какво е обединяване на кредит?

13.06.2020г.

Какво е обединяване на кредит?

Обединяването или още наричано консолидиране на кредит представлява начин на заменяне на няколко по-малки кредита с един по-голям при по-изгодни условия. Обединяването на кредити може да се случи независимо дали си теглил кредит от банка или от компания за бързи кредити. Ако понастоящем ти е трудно да изплащаш няколко кредита към няколко компании, сега ще ти дадем някои насоки как може да обединиш кредитите си.

Какво означава онлайн кредит за обединяване на задълженията?

Да започнем с пример: Ако имаш да кажем три бързи кредита на месечни вноски, чиято обща сума възлиза на 500 лв. месечно и трябва да ги изплащаш на три различни дати, вероятно ти е трудно да се справиш и с всички останали месечни разходи. В такава ситуация може да се възползваш от опцията обединяване на кредити. В общия случай това означава да изтеглиш бърз кредит за по-голяма сума, за да погасиш останалите си кредити и да плащаш вноските само по новия кредит един път месечно. Сумата на вноската ти може да е по-малка от досегашната, но и срока ще е различен. Обикновено колкото по-голям е бързият кредит, толкова по-дълъг е срокът за изплащането му.

Какви са предимствата при обединяване на кредити?

Най-голямото предимство да обединиш кредитите си е това, че условията по новия са по-изгодни от настоящите. За да си сигурен, че това е така, трябва да се запознаеш много добре с условията – да видиш дали в документите е описана месечната вноска, дали лихвата е фиксирана за целия период на кредита, какъв е срокът за изплащане и разбира се дали не се изисква поръчител. Ако всички тези точки са включени в договора, може спокойно да преминеш към обединяване на бързите ти кредити в един.

Освен по-изгодните условия, не бива да се пренебрегва и фактът, че ще плащаш само една вноска месечно, което със сигурност ще се отрази положително на бюджета ти.

Кои са важните стъпки в процеса по обединяване на кредити?

Има няколко важни стъпки, през които трябва да минеш, за да си сигурен, че обединяването на кредити си струва и е в твоя полза.

  • Стъпка 1: Изясни целта си

Преди да изтеглиш бърз кредит за обединяване на кредитите ти се запитай кое точно искаш да намалиш – размера на месечната ти вноска или срока за изплащане на кредита. Това са две различни понятия - ако искаш да намалиш размера на вноската ти, най-вероятно ще се увеличи срока на изплащане на кредита, а ако искаш да го изплатиш по-бързо, то ще се наложи да плащаш по-висока сума всеки месец.

  • Стъпка 2: Изчисли сумата на сегашните ти задължения

Тук може да ти трябва помощ – обърни се към кредитора си и изискай информация за цялата сума, която дължиш, за да погасиш кредита си. Така ще бъдеш наясно каква трябва да сумата на новия кредит, с който ще обединиш задълженията си.

  • Стъпка 3: Проверявай!

Това може би е най-важната стъпка – преди да пристъпиш към обединение на кредитите си, задължително проучи и сравни предложенията на няколко фирми! Така ще си сигурен, че си направил правилен и информиран избор, който ще ти помогне да се справиш по-лесно с изплащането на кредита ти!

На всеки се случва да изпадне в труден момент и да има нужда от повече средства. Важно е да не забравяш, че винаги има как да облекчиш ситуацията, в която си изпаднал – свържи се с нас, за правилен съвет и финансова подкрепа!