0700 10 410

Митове за бързите кредити – част 1

23.02.2022г.

Митове за бързите кредити – част 1

Мненията на хората за бързите кредити се дели на 2 основни групи – едни, които използват услугите и намират финансовата помощ, от която имат нужда и други, които остават скептични.

Има доста погрешни представи и митове за бързите кредити и с редовете по-долу ще се опитаме да развенчаем някой от тях.

Мит 1: Кандидатстването за бърз кредит е бавно

Всъщност истината е, че кандидатстването отнема между 5 и 10 минути. Процедурата по кандидатстване е изключително лесна и интуитивна. Формата те води сама, а на всяка стъпка имаш подробно описание какви данни да попълниш. Единственият документ, от който имаш нужда, е личната ти карта.

Мит 2: Компаниите за бързи кредити са несигурни и е по-добре да вземеш кредит от банка

Банковите кредити са предпочитани, когато става дума за ипотечни кредити и такива за по-големи суми. Ако са ти необходими бързи пари за покупка, като например нов телевизор или по-голям и удобен диван, то можеш да се довериш на компания за бързи кредити. Компаниите, които предлагат бързи кредити, са не по-малко сигурни от банките. Те са отговорни кредитори, на които можеш да се довериш.

Мит 3: Бързите кредити имат много високи лихви

Преди да направиш този извод, трябва да направиш проучване на няколко компании, за да можеш да направиш сравнение. Лихвените проценти при различните компании варират. Съветваме те да сравниш сумата, която ще трябва да върнеш за определен срок и винаги да питаш дали има допълнителни такси, които не са описани в договора ти, а оскъпяват кредита ти допълнително. Някой фирми за бързи кредити може да ти вземат такса дори само за разпечатването на документи. Много е важно да се информираш какви такси имаш и какво представляват услугите, които ти се предлагат.

Мит 4: Бързите кредити те обвързват за безкраен период

Това твърдение е напълно невярно. Както при банковия кредит, така и при този получаваш договор, в който ясно е описан погасителният ти план по дати и сума на вноските ти. Кредитът било то бърз или не е голяма отговорност и трябва да съобразиш сумата и срока така, че да можеш да се справиш с ежемесечното плащане на вноската си и то на време. Ако пък не си сигурен дали срокът е удачен за твоите финансови възможности, то винаги можеш да се консултираш с оператор и заедно да изберете срока на погасяване изцяло според твоите доходи и разходи за месеца.

Мит 5: Компаниите за бързи кредити се опитват да излъжат клиентите си

Много от хората, които не са се възползвали от бързи кредити мислят по-този начин. За съжаление има и клиенти на такива компании, които не са получили коректно отношение от кредиторите си. Например, когато вземаш бърз кредит, трябва да имаш договор за този кредит. Ако не получиш подобен документ, то е възможно да бъдеш измамен. В договора за кредит трябва да е ясно описано каква сума заемаш, за колко време, точната сума, която ще трябва да върнеш, както и всички такси, които ще платиш.

Надяваме се да сме развенчали поне част от митовете, които битуват за бързите кредити. Клиентите на тези компании покриват с тези пари не само непредвидени разходи, но и планувани почивки или ремонти дейности, защото удобството да имаш готови пари, които после да връщаш на вноски е наистина голямо. Ако и ти имаш нужда от бързи пари за каквото и да е, можеш да се обърнеш към Макс Кредит за финансова подкрепа.

Подобни публикации

31.10.2020г.

Кредит до заплата – бързи пари навреме

Всеки от нас е чувал за бързи кредити – някои от нас са се свъзползвали от услугите им, други ги заклеимяват. Всъщност замисляли ли сте се какво стои зад този израз. Много от хората мислят, че това са бързи пари до края на месеца. Сега ще ти обяним какво означава и защо са добра алтернатива.

 

Виж още

11.08.2021г.

Бързи кредити онлайн до 2000 лв.

Можеш ли да вземеш бързи кредити онлайн до 2000 лв., докато седиш на дивана у дома? Разбира се! Разбери повече тук.

 

Виж още