0700 10 410

Откъде да взема пари назаем?

09.02.2022г.

Откъде да взема пари назаем?

На кой не му се е случвало да има нужда от допълнителни пари? Това е съвсем нормално, имайки предвид непредвидимото време, в което живеем. Когато се нуждаем от пари назаем всеки от нас се сеща за няколко възможни варианта: заем от приятел, заем от банка, заем от фирма за бързи кредити. Остава да вземем решение откъде точно да вземем пари назаем? Ще разгледаме всяка една от посочените 3 възможности, за да можеш сам да прецениш кой е най-удачният за теб вариант.

1. Заем от приятел

Естествено, когато сме финансово затруднени, най-лесният вариант е да поискаме пари от приятел. Това може да бъде най-достъпният начин за взменане на пари на заем. Така можем да сме сигурни, че няма да ни притесняват с процедура по кандидатстване, крайни срокове, вноски и лихви. В днешно време обаче, може да не получим желаната финансова подкрепа, поради простата причина, че почти няма човек, който да е заделил дадена голяма сума и да може да я даде на някой друг. Сигурно е, че не можем да знаем в какво финансово състояние се намира човекът, от когото ще поискаме пари назаем, дали той ще може да ни услужи и още повече дали той не се нуждае от тях в момента. Освен това, дори да поискаш пари от приятел, то трябва да се уговорите за краен срок, в който ще му върнеш парите и ако не успееш да спазиш този срок, може да развалите отношенията по между си.

2. Заем от банка

Банковият кредит е привлекателен с големите суми, които банките отпускат и по-ниската лихва, която обещават. Когато обаче става дума за пари назаем, се има предвид, че парите са ти необходими възможно най-скоро. Когато кандидатстваш за кредит от банка, обикновено са ти необходими много документи и има задължителни условия, на които трябва да отговаряш. Например, необходимо условие е да докажеш доходите си и да си на трудов договор. Някои банки имат и условие работната ти заплата да се превежда в съответната банка. Освен това възможността да ти бъде отпуснат кредит, ако имаш лошо ЦКР, не е голяма. Дори да отговаряш на всички условия да бъдеш одобрен за кредит, то времето за одобрение и усвояване на желаната от теб сума, обикновено е в рамките на около 2-3 дни.

3. Заем от фирма за бързи кредити

Вземането на пари назаем от подобна фирма е бързо и значително по-лесно. Основното предимство е, че можеш да кандидатстваш единствено с данните от личната ти карта. Можеш да кандидатстваш за  кредит изцяло онлайн, в офис на избраната от теб компания или дори по телефона. Формата за кандидатстване е сравнително кратка, но данните които ще попълниш са напълно достатъчни, за да получиш парите, от които имаш нужда, в рамките на един работен ден. Допълнително предимство на бързия заем е, че имаш възможност да го върнеш на вноски, които са съобразени с твоите възможности. Това означава, че месечната вноска ще бъде в размер, който можеш да си позволиш, без да имаш затруднения да покриваш останалите си месечни нужди.

4. Каква сума може да вземеш назаем?

Различните фирми за  бързи кредити предлагат различен таван на сумите. Обикновено, когато ти се наложи да вземеш спешни пари назаем, бързи кредити за сума до 5000 лв. биха били достатъчни да покриеш текущия си разход. 

Разбира се, ние винаги съветваме преди да пристъпиш към заем, било то от банка или компания за бързи кредити, да прецениш размера на сумата, от която имаш нужда и тя да бъде такава, че да може да покрие напълно разхода, който имаш. Ако се колебаеш коя сума да избереш или какъв срок на изплащане е удачен за теб, то винаги можеш да се свържеш с нашите оператори, които ще ти дадат професионален съвет.   

5. За какво да внимаваш, когато имаш нужда от пари назаем?

Вземането на пари назаем може да е неизбежно в дадени ситуации. Важно е преди да предприемеш тази стъпка, да сравниш различните фирми за бързи кредити и какви условия предлагат те. Винаги чети документите, които са ти изпратили, защото може да се окаже, че в последствие дължиш повече, отколкото си предполагал в началото. Важно е да направиш информиран избор!

Винаги, когато имаш нужда да получиш пари назаем, можеш да разчиташ на Макс Кредит за твой лоялен и доверен помощник.  Кандидатствай още днес и заяви сумата, от която имаш нужда.

Подобни публикации

08.01.2021г.

Бърз кредит онлайн на месечни вноски

Бързият кредит онлайн на месечни вноски е удачен избор за хора, които имат постоянен доход - хора, работещи на трудов договор или пенсионери.

 

Виж още

23.12.2021г.

Как да се справим с високите сметки?

Сметките могат да ни изненадат по всяко време на годината. Разбери как може да намалиш стойността им без да се лишаваш от ток, парно и вода.

 

Виж още