0700 10 410

Пътят към финансова независимост

24.10.2019г.

Пътят към финансова независимост

Финансовата независимост е нещо, към което всеки човек се стреми в днешно време. Това е съвсем естествено. Да знаеш че имаш собствено жилище, успешен бизнес или сигурна позиция в работата си е прекрасно усещане, което ти дава спокойствие и сигурност в живота. Много малко хора успяват да се доближат до така мечтаната независимост, защото тя всъщност не е никак лесна за постигане. В следващите редове ще опишем накратко какъв всъщност е пътят към нея.

1. Избери между мотивация и страх – мотивацията да бъдеш финансово независим, задължително трябва да е по-силна от страха от провал. Трябва да си напълно подготвен за промените, които предстоят – а такива със сигурност ще има – стриктна финансова дисциплина, лишения, притеснения. Ако не се чувстваш готов и нямаш ясна цел в главата си, то по-добре изчакай докато мислите ти се избистрят.

2. Разбери за какво харчиш най-много – помисли за какво харчиш необмислено – покупки за дома, развлечения, купони? След като откриеш най-големия поток, от който парите ти изтичат, се опитай да се справиш с проблема. Например, ако ходиш всяка седмица на кино, може да намалиш бюджета като поканиш приятели вкъщи да гледате филм – обстановката може да бъде като в киносалон, ако затъмниш помещението и направиш пуканки.

3. Спестявай – независимо какви са доходите ти, опитай да заделяш сума настрани всеки месец. На пръв поглед може да ти се стори минимална, но в дългосрочен план ще бъдеш благодарен на себе си. Спестени средства във фонд, биха били изключително подходящи, ако попаднеш в тежка ситуация.

4. Развивай себе си – човек трябва непрекъснато да развива себе си – физически, емоционално, професионално. Може да не осъзнаваш, но развивайки себе си се чувстваш по-добре физически, по-щастлив и по-мотивиран да продължиш.

Както казахме в началото всеки човек желае да бъде финансово независим, но пътят е дълъг и труден. За това ние от Макс Кредит ти предлагаме финансова независимост без опасности – ясни условия, бързо усвояване и фиксирана лихва.

Подобни публикации

03.11.2019г.

Финансови проблеми - как да се справим с тях?

Всеки е изпадал в ситуация на финансова безизходица. Винаги обаче има изход от нея. Виж как...

 

Виж още

10.02.2023г.

Бърз кредит или банков кредит – важно финансово решение

Какви са предимствата и недостатъците на банковите и бързите кредити? Разказваме за тях тук!

 

Виж още