0700 10 410

Бърз кредит или банков кредит – важно финансово решение

10.02.2023г.

Бърз кредит или банков кредит – важно финансово решение

Бързите кредити будят все по-голям интерес и са все по-предпочитани от потребителите, заради тяхната достъпност и бързина. Все пак, ако си решил да си купиш апартамент например, няма спор, че банковият кредит е най-подходящото решение. Винаги, когато теглиш заем, трябва да претеглиш възможностите и да решиш на какъв вид кредит да се спреш. Днес ще ти помогнем с избора, като ти представим случаите, в които бързите кредити са по-подходящият избор за финансиране и какви са предимствата и недостатъците на двата вида кредити.

Спешни пари

Част от удобството на бързите кредити се крие в това, че може да получиш сумата, от която имаш нужда още в същия ден, без дори да е наложително да ходиш до офис на избраната компания. Вземането на кредит изцяло онлайн представлява все по-често избиран метод да заявиш спешни пари.

По-малка сума пари

Не винаги човек има нужда от 2 000 лв., които да вземе на заем. Много често срещани са суми от 500 – 700 лв., с които може да си помогнеш да платиш битови сметки, ремонт по колата или да замениш стар електроуред с нов. В този случай е много по-подходящо да избереш бърз кредит, който да не се налага да чакаш няколко дни и да представяш куп документи.

Кредит до заплата

Независимо колко добре организираш бюджета си, винаги може да излезе разход, който не си предвидил. В тези случаи може да разчиташ на кредит до заплата, който да ти помогне в тези извънредни ситуации.

Кредитът до заплата от Макс Кредит е много по-различен от останалите подобни. С нашият кредит ти решаваш как да върнеш. Може да изплатиш кредита си накуп до 30 дни, като ако избереш този начин, получаваш 40% отстъпка от оскъпяването. Ако пък не успееш да върнеш в този срок, кредитът ти автоматично се разсрочва на 3 месечни плащания, без да имаш наказателни такси. Когато кредитът ти се разсрочи, първото ти плащане е наполовина по-малко от останалите две.

Кредитна история

Ако имаш влошена кредитна история, възможностите да вземеш банков кредит е изключително малка. Известен факт е, че компаниите, предлагащи бързи кредити, са по-склонни да ти отпуснат пари в такава ситуация.

Вид трудов договор

За да ти бъде отпуснат бърз кредит от небанкова финансова институция не е задължително да имаш трудов договор. Както вече споменахме кредитните компании имат по-малко изисквания от банките и отпускат пари на хора, работещи на граждански договор, жени в отпуск по майчинство и пенсионери.

Бърз кредит без поръчител

За да вземеш кредит от банка вероятно ще искат да имаш поне един поръчител, който да е отговорен за сумата заедно с теб. Във фирмите за бързи кредити нещата са доста по-различни. Има компании, които изискватсъдлъжник, но масова практика вече е да се отпускат пари без да имаш поръчител, главно, защото е много трудно да се намери такъв.

Предимства и недостатъци

Винаги, когато вземаш пари назаем, трябва да си запознат с предимствата и недостатъците на двата типа кредити.

  • Голямо предимство е, че можеш да заявиш бърз кредит изцяло онлайн – без да посещаваш офис. Кандидатстването, подписването на договор и усвояването на сумата става изцяло онлайн, което е голямо предимство и удобство в ежедневието ни.
  • Друго предимство е изключително облекчената процедура, която включва само изискване за лична карта.
  • Един от недостатъците са по-краткият срок на изплащане. Обикновено кредитът от банка има по-дълъг срок (около 5 години), докато бързите кредити са с продължителност 1-2 години, в зависимост от сумата, която си взел.

Когато вземаш кредит, независимо дали е от банка или от компания за бързи кредити, трябва да прецениш сумата, която можеш да си позволиш да заемеш. Както знаеш сумата трябва да се върне в срок. Преди да взимаш кредит прецени внимателно какви са предимствата и недостатъците на кредита, за да не попадаш в неприятна ситуация.

Подобни публикации

28.10.2022г.

Бърз кредит или банков кредит

Банков или бърз кредит - кое да избереш? Виж предимствата и недостатъците на бързите кредити!

 

Виж още

13.01.2023г.

Как да изготвим семеен бюджет?

Изготвянето на бюджета изисква внимателно планиране и повече време. За това тук ще ти представим няколко стъпки за създаването на такъв.

 

Виж още