0700 10 410

Последни новини за коронавируса

13.05.2020г.

Последни новини за коронавируса

65 нови случая на коронавирус у нас са регистрирани през последното денонощие при извършени 1387 PCR теста. Излекуваните са 23 души, а общият брой на починалите вече е 96. Единият от починалите е жена на 83 г. от дома за възрастни хора в град Кула. Констатирани са 7 нови случая сред медицинския персонал.

В международен аспект има нови 85 315 случая на коронавирус и 5320 смъртни случая. САЩ и Русия са двете водещи страни с най-много заразени. Великобритания, Италия и Испания отчитат над 1000 заразени за 24 часа.

Последен ден от извънредното положение!

Два месеца след обявяването му, извънредното положение у нас няма да продължи. Мерките, предприети за овладяването на коронавируса, обаче продължават да действат. Запазват се глобите за нарушение на мерките и неспазване на карантина. Също така носенето на маски в закрити места, като магазини, аптеки, градски транспорт, остава задължително. Важно е да се знае, че всеки напуснал границите на държавата ще подлежи на задължителна 14-дневна карантина.

Всички заедно преминахме през изключително тежък период. Сега от нас и нашата обща отговорност зависи да спазваме противоепидемичните мерки, които все още са в сила. 

#БъдиОтговорен, а ако имаш каквито и да е финансови затурднения, не се колебай да се обърнеш към нас за подкрепа.

Подобни публикации

20.03.2020г.

Коронавирусът в България – как да се предпазим?

Несъмнено най-обсъжданата тема в последната седмица е коронавирусът и мерките, които предприемаме, за да се справим с него. Ние събрахме най-важната и полезна информация, за да ти я преодставим тук.

 

Виж още

13.05.2020г.

Всичко за коронавируса - новини, статистики и полезна информация

В условията на извънредно положение се наложиха ред мерки и промени. Искаме да бъдеш запознат с тях и за това ще обновяваме и публикуваме всяка нова мярка.

 

Виж още