0700 10 410

Приключението „Първи учебен ден“

31.08.2021г.

Приключението „Първи учебен ден“

Независимо дали на 15-ти септември ще изпратиш първокласник на първия му учебен ден или това е поредна учебна година за твоето дете, този ден е свързан с редица емоции и притеснения за детето. За теб, като родител, може би притесненията ще започнат по-рано със самата подготовка за учебната година. Предлагаме ти няколко съвета, които могат да ти бъдат от полза в случай, че не си напазарувал всичко необходимо или ако за първи път се „сблъскваш“ с приключението, наречено първи учебен ден.

1. Осигури работен кът на ученика – от изключително значение е ученикът да разполага със свое пространство – бюро, удобен стол и шкафчета. По този начин се учи да подрежда собствените си вещи по начин, който е най-удобен за него.

2. Пособия за ученика според възрастта – по-малките ученици се нуждаят от повече неща – блокче за рисуване, боички, четки, разноцветни моливи. Това са пособия, които можеш да закупиш по-рано. По-големите принадлежности като тетрадки, учебни помагала и учебници е добре да почакат до началото на годината, защото повечето учители имат изисквания по отношение на формата на тетрадките и издателствата на помагалата и учебниците. За да не даваш излишни пари, изчакай докато разбереш какво точно ти е необходимо.

3. Предлагай помощ според възрастта – когато детето е малко е съвсем нормално да търси твоята помощ. Ние сме сигурни, че с радост ще я дадеш. Идва моментът обаче, когато материалът става по-обемен и по-сложен, а това са важни години за детето. Имаме предвид годините на кандидатстване – 7-ми и 12-ти клас. Както може би знаеш, често училищната подготовка не е достатъчна. За това много ученици посещават частни уроци и различни курсове. Те за съжаление никак не са евтини, но за това пък можеш да си сигурен, че знанията, които ще получат, са сигурни и трайни.

4. Разнообразието е важно – монотонното ежедневие може да се отрази негативно на децата. Точно поради тази причина много родители избират едно или две извънкласни занимания за децата си – уроци по плуване, музика, спорт или чужд език. Важно е децата да имат разнообразни дни и да преживяват различни емоции. Още по-важно обаче е тези занимания да им харесват! Какво имаме предвид? Ако ти искаш да ходиш на уроци по плуване да кажем, това не означава, че и детето иска. Най-добре обсъди темата с него и разбери дали то иска нещо определено. Ако не може да реши, вече можеш да се намесиш. Нека опита няколко неща и да избере едно или две от тях.

5. Избор на занималня – това е един от най-важните въпроси – дали изобщо да записваме детето на занималня. Като цяло има 3 варианта: детето да се подготвя у дома, да посещава занималнята в училище или да избереш частна занималня. Ако не работиш от вкъщи и няма кой да прибере детето от училище и да му помага с уроците, първият вариант отпада. Сега е моментът да избереш занималня, която се предлага от училището или частна такава. Ако избереш училищната, то първо трябва да проучиш коя учителка ще се занимава с децата, има ли осигурена храна или ти трябва да я приготвяш всеки ден и основното – работното време. Много родители се оплакват, че тези занимални работят до 17 часа, а масово работното време на фирмите е до 18 часа. Също, според родителското мнение, качеството на обучение не е добро – децата не се подготвят добре за следващия ден и родителите трябва да учат отново с тях след като се приберат у дома. Предимството е, че ако не са безплатни, то таксата е символична.

От другата страна са частните занимални. Много от тях са разположени до училища, така че отново трябва да потърсиш такава, която е удобна за теб като локация и полезна на детето ти за подготовка. По правило в частните занимални работят педагози, които обръщат повече и персонално внимание на децата. Качеството на обучение е по-високо и не последно по важност работното време е до 19 часа.

Има редица фактори, които са от значение при подготовката за първия учебен ден. Разбираме, че сумата, която ще похарчиш, не е никак малка, но пък сме сигурни, че всичко това ще си струва. Ако нямаш необходимите пари да финансираш някоя точка от списъка с важните неща, то ние сме до теб и ще ти помогнем в този момент. Вземи бърз кредит от Макс Кредит и бъди сигурен, че си готов напълно за учебната година.

Подобни публикации

11.08.2021г.

Бързи кредити онлайн до 2000 лв.

Можеш ли да вземеш бързи кредити онлайн до 2000 лв., докато седиш на дивана у дома? Разбира се! Разбери повече тук.

 

Виж още

08.10.2021г.

6 идеи как да спестим пари през есента

След като лятото сме направили разходи, които са по-големи от очакваното, есента е най-доброто време, в което можем да спестим пари за предстоящата зима и празниците покрай нея. Ето за това ти даваме няколко практични съвета, които ще ти помогнат да спестиш...

 

Виж още