0700 10 410

6 идеи как да спестим пари през есента

08.10.2021г.

6 идеи как да спестим пари през есента

Лятото си отиде и ето, че вече посрещнахме есента. Време е да наваксаме летните разходи, които сме направили. Есента е един чудесен сезон, през който можем да спестим пари, а ето и нашите 6 съвета как да го направим:

1. Възползвай се максимално от времето навън

Есента е период, през които можем да се насладим както на приятни слънчеви лъчи, така и на по-хладен въздух. Поради тази причина можеш да си позволиш да дадеш почивка на климатика или вентилатора и по-този начин да спестиш от сметките за ток. В този ред на мисли, провери дали прозорците ти се затварят плътно и дали имаш нужда от смяна на дограма или уплътнения. Все пак ще настъпи и по-студено време, когато ще трябва да затоплиш дома си. Важно за този период е прозорците и вратите да се затварят добре, за да няма загуба на топлина.

2. Прекарай повече време в кухнята

Есента е може би най-богатият период от годината що се отнася до разнообразие на плодове и зеленчуци. Не е тайна за теб, че сезонните продукти са по-евтини от несезонните такива. Ето защо те съветваме да съобразиш менюто си със сезона и продуктите, които предлага той. Домашната храна е много по-вкусна и полезна за теб отколкото храната в ресторант, а че е по-евтино е ясно за всички ни.

Освен прясно приготвената храна, може да заложиш на домашно замразената храна. Купи продукти, които обичаш и ги замрази. Важно е обаче, фризерът ти да е качествен и да замразява храната добре, за да не се развали бързо. Ще се учудиш колко по-лесно е да сготвиш любимата си зеленчукова супа, когато имаш под ръка всички необходими продукти и подправки.

3. Огледай се за сезонни разпродажби

Почти всички магазини за дрехи и обувки имат сезонни разпродажби. През есента можеш да се възползваш от тях максимално. Можеш да се сдобиеш с много нови придобивки за следващия летен сезон или за предстоящата зима.

Не е късно и за малко бягство от сивото ежедневие като подариш на себе си и семейството си няколко дни пълноценна почивка на съвсем разумна цена.

4. Коледа предстои

Никога не е прекалено рано да подготвяш подаръците за Коледа, особено когато остават броени месеци до празника. Съветваме те да направиш списък с хората, които ще зарадваш с подарък и може би да напишеш конкретната идея, която имаш. По този начин пазаруването за празниците става лесно като детска игра. Не е задължително подаръците да са с коледен мотив – по този начин могат да се ползват целогодишно. Пухкав пуловер или чаши за топъл чай са чудесни подаръци, които биха трогнали и зарадвали близките за нас хора.

Ако започнеш да планираш и пазаруваш по-рано, то ще можеш да разпределиш разхода в цели 3 месеца. По-удобно би било, нали?

5. Домашният уют е за предпочитане

Когато времето навън не е хубаво по-рядко ни се излиза. Кой не предпочита да стои на топло у дома? Ето една идея, с която хем ще спестиш пари, хем ще си на топло у дома, хем ще си прекараш чудесно. Предлагаме ти вместо да ходиш на кино, да направиш филмов уикенд у дома. Дали ще поканиш приятели или ще се отдадеш на спокойствие сам със себе си, решаваш сам. Избери няколко филма, които искаш да гледаш, направи си пуканки и ти гарантираме, че ще си прекараш страхотно.

6. Време е за разчистване

Помисли колко неща имаш у дома и не използваш – дрехи, обувки и куп други неща, някой от тях навярно чисто нови. Е, това е времето, в което можеш да освободиш място, да зарадваш някого и да изкараш допълнителни пари. Извади всичко, което няма да използваш и ги пусни в сайтове за продажби. Току-виж някои може да се нуждае точно от това, от което ти не си имал нужда.

Спестяването на пари може да се превърне в целогодишна цел за теб. Всеки сезон е подходящ да спестяваш дадена сума без да си поставяш големи ограничения. Разбира се има моменти, в които няма как да предвидиш и отделиш пари за някой неща. В тези моменти можеш да се довериш на Макс Кредит и да се възползваш от бърз кредит.

Подобни публикации

13.01.2021г.

Намаляващи и анюитетни вноски по кредити

Погасителният план е един от най-важните фактори при теглене на кредит. Най-често срещаните погасителни планове са с намаляващи и с анюитетни вноски. Може да разбереш каква е разликата в тази статия.

 

Виж още

09.06.2021г.

Заем само с лична карта

Заем само с лична карта - една услуга, с която разполагаш с бързи пари винаги, когато имаш нужда.

 

Виж още