0700 10 410

Заем само с лична карта

09.06.2021г.

Заем само с лична карта

Възможно ли е да вземеш заем само с лична карта? В днешно време това е не само възможно, а и изключително лесно. Ежедневно много хора се сблъскват с нуждата от пари. Обикновено това се случва в най-неподходящия момент – или преди заплата, или при вече планиран по-голям разход. Точно тук е мястото на бързите кредити, които се отпускат от банкови и небанкови финансови институции. Тяхната роля е да запълнят липсата в бюджета ти. Когато кандидатстваш за заем от фирма за бърз кредит, много често е достатъчно да предоставиш само лична карта. Тук ще обърнем по-голямо внимание на този вид финансиране, за какво трябва да внимаваш и как точно може да вземеш бърз кредит само с лична карта.

Колко достъпно е да вземеш заем само с лична карта?

В последните няколко години много банки също започнаха да предлагат заеми само с лична карта. Голяма част от хората, свързват банковите кредити с отпускане на големи суми пари за дълъг период от време, като например ипотечни кредити. Някои банки, следвайки примера на фирмите за бързи кредити, започнаха да отпускат и подобни заеми, давайки възможност на повече хора да се възползват от тях.

Какви са предимствата на теглене на заем само с лична карта?

Бързите кредити само срещу лична карта не са обвързани с предоставяне на документи, удостоверяващи доходи. Такъв заем, взет от фирма за бързи кредити, е и изключително удобство за клиента, защото това, което се изисква в повечето случаи е наличието на навършено пълнолетие или 21 години, добра кредитна история в Централния кредитен регистър и разбира се, валидна лична карта.

Кандидатстването за кредит само с лична карта има и други предимства – в повечето случаи можеш сам да определиш броя на вноските, според своите собствени възможности, сам определяш и датата, на която да се направи плащането, както и начина, по които ще платиш вноската си.

Какво печели клиентът от теглене на заем само с лична карта?

Заемът само с лична карта носи много ползи на потребителите. От една страна липсата на всякакви други документи прави процедурата максимално улеснена и бърза, а при одобрение клиентът получава необходимата сума още в рамките на същия ден.

От друга страна заемите от фирмите за бързи кредити са отличен заместител на друго решение за получаване на бързи пари – заемът от приятел или роднина.

Къде може да се кандидатства за заем само с лична карта?

Кредит само с лична карта е услуга, която вече се предлага както от банковите, така и от небанковите финансови институции. Формата за кандидатстване за заем само срещу лична карта се намира на сайта на всяка една компания, която предлага такава услуга. За заем само срещу лична карта може да се кандидатства както в офис на компанията, така и изцяло онлайн. За целта ти е необходим имейл адрес, на който ще получиш документите за заем, с които трябва да се запознаеш добре. Чрез имейл адреса много по-бързо ще протича и бъдещата ви комуникация с кредитора. Трябва да знаеш обаче, че в голяма част от случаите, ако искаш заем само с лична карта от банка, ще се наложи да отидеш лично до офис, за да подпишеш документите си.

Каква сума може да се вземе при заем само с лична карта?

Сумата, която може да заемеш само с лична карта, зависи от компанията, в която кандидатстваш. Най-често сумите, които предлагат фирмите за бързи кредити, не са големи – от 100 лв. до 3 000 лв.

Какви са условията за кандидатстване на заем само с лична карта?

Условията за кандидатстване за заем само с лична карта са описани на сайта на съответната институция. Те не са еднакви, но в общия им смисъл имат допирни точки – да си навършил пълнолетие, да имаш валидна лична карта и ако искаш да кандидатстваш за заем онлайн – да имаш валиден имейл адрес. При одобрение на този бърз кредит, можеш да очакваш парите си по банкова сметка, ако си предоставил такава или още по-лесно – на каса на Изи Пей.

Как мога да погася заем, взет само срещу лична карта и какви са сроковете?

Срокът за погасяване зависи изцяло от вида заем, който си взел. Има заеми, които са с малък период на погасяване. Този вид кредит е известен още като „кредит до заплата“ и сумата е по-малка – до 500 лв. Ако да кажем си взел бърз кредит до 1000 лв., срокът за плащане може да е по-дълъг – до 12 месеца.

Плащането на вноските по заема са изцяло съобразени с твоите възможности – може да внесеш вноска по банков път, на каса на Изи Пей или дори в офиса на компанията, ако така ти е по-удобно.

Откъде е по-лесно за изтегля заем срещу лична карта – от банка или от компания за бързи кредити?

Основната разлика при тегленето на заем само с лична карта от фирми за бързи кредити и от банка е улеснение в процеса. При компаниите за бързи заеми, процесът е изцяло онлайн – може да кандидатстваш където и да се намираш. При банките е почти сигурно, че макар и да вземеш заем, ще се наложи да посетиш офис на банката лично.

Заем срещу лична карта от Макс Кредит

Макс Кредит също предлага услуга за заем само с лична карта. Достатъчно е да попълниш формата ни за кандидатстване, която е кратка и лесна. За още по-голямо удобство има и място, където да прикачиш снимки на личната си карта.

Също така, нашите оператори са на разположение на тел. 0700 10 410, за да отговорят на всеки въпрос, който искаш да зададеш и да те запознаят подробно с нашите продукти. Така ще можеш да вземеш информиран избор.

Прочети повече за:

Подобни публикации

18.02.2021г.

Как да повишим шанса си за одобрение за кредит?

Ако заявката ти за кредит е била отказана, със сигурност би искал да знаеш каква е причината, нали? Е, ние ти даваме списък с основните причини за отказ на кредит, а от теб зависи да направиш всичко възможно да поправиш това, което не ти достига.

 

Виж още

30.03.2022г.

Какво е потребителски кредит?

Сигурни сме, че поне веднъж си се сблъсквал с понятието потребителски кредит. Днес ще внесем още малко яснота каква е разликата между банков потребителски кредит и бърз потребителски кредит и как да избереш правилно кой точно кредит да използваш.

 

Виж още