0700 10 410

Тайната на дългосрочното спестяване

20.08.2020г.

Тайната на дългосрочното спестяване

Всички искаме да спестяваме, но не всички успяваме. Знаем, че е добре да имаме някой лев на страна, който освен че ни помага в критични финансови ситуации ни дава повече спокойствие и сигурност.

Защо да пестиш?

Това е въпрос, чийто отговор трябва да намериш сам за себе си! Тайната да можеш да пестиш в дългосрочен план е дългосрочната цел! Определи за какво спестяваш – може би за лятна почивка за догодина, може би за скъпа техника, непосилна за финансите ти в момента, може би за по-нова кола? Това е твоята дългосрочна цел и ти трябва ясно да я илюстрираш в главата си. Ето, вече имаш мотивация да спестяваш!

Капка по капка, вир става

Не се нахвърляй да спестяваш бързо. Това носи стрес и вместо спестените пари да ти носят спокойствие и сигурност, могат да имат обратния ефект. Недей да тормозиш себе си като правиш финансови схеми, сложни сметки и таблици. Промени малки неща в навиците си и ще видиш как малко по малко ще събереш необходимата сума.

Колко и как да пестиш?

Колко да пестиш е въпрос на лична преценка и възможност. Ние обаче можем да ти помогнем с отговора на въпроса как да пестиш. Започваме с най-лесната техника – слагай рестото в монети в касичка. Това е може би най-успешната и неусетна техника за спестяване на пари. Друг съвет, който можем да ти дадем е да замениш някой скъпоструващ навик с негова полезна и евтина алтернатива. Например, ако всеки ден ходиш на работа с кола или автобус, опитай да го замениш с придвижване пеша или с колело – хем пестиш пари, хем се грижиш за здравето си. Друг вреден навик, от който можеш да се откажеш, са цигарите. Помисли колко пари би спестил, ако не пушиш. По този начин не само ставаш по-здрав, а тренираш и волята си.

Малките дяволчета на емоционалното пазаруване

Да, ето това вече е проблем. Всички ние имаме моменти, в които искаме просто да си купим нещо. Това обаче може тотално да провали целия ни план. За това, когато отново изпаднеш в тази ситуация, остави желанието да „преспи“. Сигурни сме, че на следващия или по-следващия ден емоцията ще е утихнала и на нейно място ще се настани удовлетворението, че си избегнал поредната ненужна покупка и не си провалил плана си.

Това е нашата тайна за дългосрочно спестяване. Обаче, понякога в живота на всеки един от нас изникват непредвидени ситуации, в които трябва да прибегнем до допълнителни средства – покрива „тече“ и се налага ремонт, спешна медицинска нужда, по-голяма битова сметка. В такива ситуации ние от Макс Кредит сме до теб, за да те подкрепим финансово с бърз кредит на месечни вноски, съобразен изцяло с твоите възможности.

Подобни публикации

28.05.2021г.

Направи най-лесния летен ремонт тази година

Ремонтът никога не е бил толкова лесен! Прочети нашите съвети тук.

 

Виж още

04.06.2021г.

Евтина лятна почивка – как и къде?

Замисляш се за почивка, но бюджетът е ограничен? Ние, както винаги, имаме решение за теб!

 

Виж още