0700 10 410

Направи най-лесния летен ремонт тази година

28.05.2021г.

Направи най-лесния летен ремонт тази година

В сезона на ремонтите Макс Кредит ти предлага 5 ключови стъпки, с които ще си спестиш време, нерви и пари, докато планираш ремонта на дома.

Стъпка 1: Направи план

Всички знаем, че предприемането на ремонтни дейности у дома е свързано с време и планиране. За това първата стъпка, която трябва да се направи, е да отделиш време на ремонта – планирай кога ще бъде той, дали ще е на една стая или на целия апартамент, дали става дума за освежаване или основен ремонт. Това са най-важните въпроси, на които да си отговориш преди да започнеш каквито и да е било дейности.

Стъпка 2: Направи списък

Подготви списък с всички промени, които желаеш. Така ще знаеш какво ще включиш в ремонта и няма опасност да забравиш за някой детайл. Може да направиш списък и да го закачиш на видно място в дома си – например на вратата на хладилника. Така всеки път когато се сетиш за нещо ще може да го запишеш веднага, а и всички членове на семейството ще са запознати с промените.

Стъпка 3: Посъветвай се с хората около теб

Винаги е хубаво да видиш различна гледна точка. Сподели с приятелите си за плановете, които имаш. Нека дадат мнението си. Може да се сетят за неща, които ти не си или да имат по-различна идея. Може да се „разровиш” из интернет и да събереш снимки, които да визуализират твоята идея. Така ще бъде и по-лесно да обясниш на майсторите какво искаш да направят, a така да избегнеш разминаванията.

Стъпка 4: Събери оферти

Когато имаш ясно изградена представа какво искаш да направиш, започни с проучването на фирмите. Тук има доста подводни камъни, които трябва да имаш предвид. Започни с това дали искаш една бригада да се заеме с ремонта или ще наемеш няколко човека да правят различни неща. Събери оферти какви услуги предлагат различните фирми. Недей да се спираш на предложението с най-ниска цена, защото това може да крие рискове. Не на последно място посъветвай се с близките си – може те да имат опит с различни фирми и да ти препоръчат бригада за качествен ремонт.

Стъпка 5: Предвиди разходите

След като вече имаш идеи и оферти, трябва да се погрижиш и за бюджета! Най-добре би било да разделиш разходите си – отдели средства само за майсторите, само за материалите, само за мебели и т.н. Проучи в кои магазини има промоции, къде цените са най-изгодни. Недей да пестиш от качествени материали – качествен ремонт се прави с хубави материали. След като разделиш бюджета, сметни колко общо ще излезе той и добави още 20% за непредвидени разходи.

Наясно сме, че ремонтите не са евтини. Винаги може да излезе някоя дреболия, която да изисква повече финансиране и време. За това Макс Кредит е до теб, може да се обърнеш към нас по всяко време, за да те консултираме и заедно да вземем най-доброто финансово решение за теб.

Подобни публикации

19.02.2021г.

Офисът ни в Младост е на нов адрес

Офисът ни в кв. Младост има нов дом.Разбери къде можеш да ни откриеш!

 

Виж още

01.04.2022г.

Бърз кредит със 100% одобрение

Какво означава кредит със 100% одобрение и дали реално е възможно да се вземе такъв.

 

Виж още