0700 10 410

3 най-често срещани грешки при рефинансиране на кредити

16.10.2020г.

3 най-често срещани грешки при рефинансиране на кредити

Вече сме изяснявали какво означава рефинансиране на кредити. Отбелязвали сме и позитивните страни на тази важна стъпка. Днес ще разгледаме 3 от най-често срещаните грешки , които може да направиш, когато решиш да рефинансираш кредита си.

Грешка №1: Неизгодни условия

Както вече знаеш идеята на рефинансирането на кредити е да платиш всички налични кредити на куп и да имаш самo един, които да изплащаш. Често притеснен от това, че имаш два или повече кредита не можеш да прецениш адекватно ситуацията и се случва така, че да не прочетеш внимателно условията и да изпуснеш това, че може да дължиш по-висока лихва или трябва задължително да представиш  поръчител по кредита си. Важно е да не се паникьосваш, да премислиш добре и да проучиш повече фирми, предлагащи кредитиране.

Грешка №2: Неправилен срок на изплащане

В зависимост от размера на кредита, срокът на изплащане може да бъде различен. Избери срок, който би ти позволил да погасиш кредита си възможно най-бързо, но все пак се съобрази с месечните вноски. Когато изплащаш бързи кредити обикновено срока е около 1 година, което е напълно разумен период, имайки предвид по-високата обща стойност на кредитите. Все пак премисли дали в месеците, в които ще изплащаш кредита си, имаш планувани по-големи разходи.

Грешка №3: Забавяне на вноски

Когато рефинансираш кредитите си е добре да помислиш каква месечна вноска можеш да си позволиш. Важно е да прецениш правилно сумата, защото тя ще е част от общия ти разход за месеца. Сметни всички потенциални приходи и направи разчет на разходите си. Виж каква сума може да си позволиш за вноска по кредита. Важно е  да плащаш вноските си на време, за да нямаш наказателни лихви при забавяне.

Избягването на грешки при рефинансиране на кредитите ти е лесно, когато вземеш предвид горните точки. Все пак ние те съветваме винаги, когато имаш въпрос или има неясноти по условията на кредитната компания, която си избрал, да се свържеш директно с кредитора и заедно да вземете най-правилното решение за теб. Ако искаш да  рефинансираш кредитите си изгодно и лесно, можеш винаги да разчиташ на Макс Кредит!