0700 10 410

Защо трябва да плащаме вноските си навреме?

26.06.2020г.

Защо трябва да плащаме вноските си навреме?

На всеки може да се случи да изпадне в извънредна ситуация и да не може да плати вноските по кредита си навреме. Какви обаче могат да бъдат последствията от неплащането на вноските по кредита ти?! В тази статия ще разгледаме някои от ползите, които може да ти донесе редовното му плащане.

1. Поддържаш висок кредитен рейтинг - Има различни причини, поради които може да се забавиш с плащанията по кредита ти. Важното обаче е да не се „криеш“ от кредитора ти, защото трябва да знаеш, чебанките и финансовите институции ще ползват различни похвати, за да съберат задълженията си. Вместо да се “криеш”, най-добрият вариант за теб е да се свържеш с кредитора, да му обясниш ситуацията и заедно да вземете решение, което да е в твоя полза – няколко дни отсрочка или рефинансиране. Ако не плащаш вноските си навреме, ще бъдеш вписан като некоректен клиент в Централния кредитен регистър, което може да бъде причина за отказ следващия път, когато кандидатстваш за бърз кредит.

2. Получаваш положително становище - Aко си коректен платец, това носи на кредиторите информация, че си надежден и отговорен клиент. Това означава, че много по-лесно може да получиш одобрение, когато кандидатстваш за бърз кредит. Освен това, плащайки вноските си навреме, ти се превръщаш в лоялен клиент, което ти носи много ползи – отстъпки, по-добри условия и т.н.

3. Избягваш запор на заплатата - До тази сериозна мярка може да се стигне ако не плащаш месечните вноски по кредита си определен период от време. Обикновено кредиторите се стремят да избегнат тази мярка, защото тя е много по-крайна, но при необходимост няма да се поколебаят да я използват. Ако не изплащаш кредита си може да се стигне до съдебни процедури и запор на заплатата. За това е важно винаги когато нямаш възможност да платиш вноската си навреме да се свържеш с кредитора, за да може да получиш помощ или съвет за разсрочване или рефинанс.

Бъди отговорен и плащай вноските си на съответните падежни дати, а при нужда от финансов съвет винаги можеш да се свържеш с нашите оператори на телефон 0700 10 410.

Подобни публикации

18.09.2020г.

Кредит с лошо ЦКР – възможно ли е?

Имаш лошо ЦКР и се чудиш дали ще ти бъде отпуснат кредит? Нашата статия дава отговор на твоя въпрос!

 

Виж още

18.03.2022г.

Митове за бързите кредити – част 2

След като развенчахме 5-те най-широкоразпространени мита за бързите кредити, е време да развенчаем още 5.

 

Виж още