0700 10 410

Кредит с лошо ЦКР – възможно ли е?

18.09.2020г.

Кредит с лошо ЦКР – възможно ли е?

Независимо дали имаш добро или лошо ЦКР, можеш да кандидатстваш за кредит във всеки един момент. Фирмите за бързи кредити предлагат значително по-лесна и лека процедура, в сравнение с тази на банките. За това те са предпочитани, когато става дума за  потребителски кредити до 3000 лв.

Много хора свързват небанковите финансови институции с прекалено високи лихви. Това обаче не е точно така. Да кажем, че ти си с лошо ЦКР и кандидатстваш за кредит в банка. Ако не получиш отказ, то най-вероятно лихвата ще бъде по-висока от обикновено, защото за банките ти си рисков клиент. В ситуация като тази, по-удачно би било да вземеш бърз заем от фирма за бързи кредити.

Това е само една от незабележимите тънкости. Нека ти кажем и за още някои специфики:

Трудовият договор и лошото ЦКР

Повечето банки имат задължително изискване да представиш документ, който доказва че работиш – т.н. трудов договор. В последствие обаче разбираш, че този трудов договор трябва да е на пълен работен ден и да си на съответната позиция по-дълго време. Иначе казано, ако си в изпитателен срок или си на позицията от 1-2 месеца след изпитателния срок е много възможно да не получиш одобрение от банка. Друг възможен сценарий е да имаш трудов договор от няколко години, но по някаква причина да си с лошо ЦКР – тогава също има голям шанс да получиш отказ. Много хора разчитат на друг доход – пенсия, наем,  пасивен доход или акции. Тези приходи обаче не винаги са достатъчни на банката, за да ти отпуснат нужната сума. За това в такава ситуация бързият кредит може да е удачен вариант за теб.

Нуждата от бързи пари и лошото ЦКР

Наличието на необслужван кредит не е приятна ситуация. Това означава, че ако имаш нужда от пари сега, то най-вероятно няма да има кредитна институция, която да ти отпусне кредит. Решение обаче има и то се крие в  рефинансирането. Това означава, че ти кандидатстваш за кредит, с условието, че ще погасиш предходния и ще се разполагаш с остатъка от средствата. Недей да забравяш обаче, че какъвто и кредит да изтеглиш, трябва да  плащаш вноските си на време.

Лошото ЦКР от преди 4-5 години

На всеки се случва да забави плащане по кредит – временна безработица, медицинска нужда, забавяне на заплатата. Това за съжаление се отразява в централния кредитен регистър и тези данни се пазят в срок от 5 години. Това обаче е прекалено дълъг период и за това повечето кредитни компании избират да се фокусират върху последните до 3 години от кредитната ти история.

Лошото ЦКР не трябва да те спира да кандидатстваш за бърз кредит, особено ако последните няколко години си редовен платец. Също така условията на  кредитните продукти на Макс Кредит са достатъчно гъвкави така, че да можеш да съставиш погасителния си план според твоите нужди и възможности. Ако имаш нужда от допълнителна информация може да се свържеш с нашите оператори на 0700 10 410.

Подобни публикации

18.02.2021г.

Как да повишим шанса си за одобрение за кредит?

Ако заявката ти за кредит е била отказана, със сигурност би искал да знаеш каква е причината, нали? Е, ние ти даваме списък с основните причини за отказ на кредит, а от теб зависи да направиш всичко възможно да поправиш това, което не ти достига.

 

Виж още

16.07.2021г.

Най-често задаваните въпроси при теглене на бърз кредит?

Телгенето на кредит е процес, обвързан с много въпроси и неизвестни. Ние събрахме най-често задаваните въпроси и се постарахме да отговорим на достъпен за всеки човек език. Разбери всичко, което те интересува тук...

 

Виж още