0700 10 410

Най-често задаваните въпроси при теглене на бърз кредит?

16.07.2021г.

Най-често задаваните въпроси при теглене на бърз кредит?

Тегленето на бърз кредит е изключително отговорно. Това са пари назаем, които трябва да се върнат задължително и в срок. Когато човек реши, че има нужда от допълнителни средства по каквато и да е причина си задава много въпроси. Ние подбрахме някои от основните въпроси, които си задаваш и имаме точните отговори, за да си спокоен, когато теглиш бърз кредит. В следващите редове ще отговорим на следните въпроси:   

  1. Колко бърз е бързият кредит?   
  2. Какви са условията, за да изтегля бърз кредит?   
  3. Мога ли да взема кредит, ако имам лошо ЦКР?   
  4. Как мога да върна бърз кредит?   
  5. За какво да внимавам, когато тегля бърз кредит?   
  6. Какво да направя, ако не мога да платя вноските по бързия си кредит?

Нека да започнем:

1. Колко бърз е бързият кредит?

Не случайно този тип кредити се казват бързи кредити. Лесното кандидатстване, бързото обслужване и това, че получаваш парите в рамките на 24 часа прави тези кредити удачни за използване, когато имаш спешна нужда от пари и нямаш време за чакане. Друго предимство е, че може да кандидатстваш изцяло онлайн, без да излизаш от дома си или работното място и подаваш заявката си за няколко минути. Лимитът им също не е малък – повечето фирми отпускат кредити до 3 000 лв., което хич не е малка сума, ако трябва спешно да платиш по-висока сметка, да покриеш медицинска нужда или да платиш наема си, ако заплатата е закъсняла.

2. Какви са условията, за да изтегля бърз кредит?

Условията за кандидатстване за бърз кредит са минимални – трябва да имаш навършени 21 години, да имаш валидна българска лична карта и ако искаш да кандидатстваш онлайн – да имаш валиден имейл адрес, на който да получиш документите си и да ги подпишеш. Това са условията, които се изискват – не са много, нали?! Вече разбираш защо при спешна нужда от сума до 3 000 лв. е подходящо да се довериш на такава фирма. Обикновено изикванията на банките са доста повече – изисква се трудов договор и куп други документи, които задължително трябва да представиш, а това изисква време, което понякога не можеш да отделиш.

3. Мога ли да взема кредит, ако имам лошо ЦКР?

Това е може би най-често задаваният въпрос. Никой не може да ти даде гаранция, че ако имаш лоша кредитна история ще получиш кредит. Нищо обаче не ти коства да опиташ. Ясно е, че за банков кредит ще ти бъде трудно да не кажем невъзможно да се „класираш“. Фирмите за бързи кредити обаче отпускат кредити и на хора с лоша кредитна история. Дори да не ти отпуснат желаната от теб сума (например бърз кредит за 1 000 лв.), то може да ти дадат по-малка сума и ако я изплащаш на време да повишиш доверието към теб. На всеки може да се случи да закъснее с някоя вноска, но е важно да си отговорен, когато теглиш кредит, за да оправдаеш доверието, което ти е гласувано.

4. Как мога да върна бърз кредит?

Повечето фирми за бързи кредити предлагат няколко начина да платиш вноската си с цел улеснение на клиента. Може да заплатиш сумата в офис на Изи Пей например – има ги почти навсякъде, да ги преведеш по банков път или пък да идеш до офис на компанията. Трябва обаче да предоставиш някои данни, за да се отчете, че плащането е от теб. Необходимите данни са твоето ЕГН, номерът на кредита и КИН (клиентски идентификационен номер).

5. За какво да внимавам, когато тегля бърз кредит?

Много хора не харесват бързите кредити, защото са попадали на некоректни фирми, които налагат такси без да уведомят клиентите си. По този начин потребителят остава с впечатление, че ще плати една сума, а в последствие се оказва, че сумата е доста по-различна. Е, ние ще ти предоставим кратък списък с вероятни видове такси, с които трябва да се запознаеш и да внимаваш за тяхното начисляване:

  • Такса за кандидатстване;
  • Такса за издаване на документи;
  • Такса за разпечатване на документи;
  • Изискване за поръчители;
  • Такса за непредставяне на поръчител;
  • Такса за отказ от кредит;

6. Какво да направя, ако не мога да платя вноските по бързия си кредит?

Да се криеш, когато не можеш да платиш вноските си е една от най-големите грешки, които можеш да направиш. Когато разбереш, че не можеш да платиш вноската си, поради каквато и да е причина, първото нещо, което трябва да направиш е да се обадиш на кредитора и да му обясниш ситуацията, в която се намираш. По този начин заедно ще може да измислите вариант, удобен и за двете страни. Бъди максимално честен за това в какво положение си, какви възможности имаш към момента и кога ще разполагаш със средства отново – само това е ключа към успешното разрешаване на проблема ти.

Е, може би успяхме да отговорим на повечето въпроси, които касаят кандидатстването за кредит. Ако има още нещо, което се чудиш или не си разбрал, не се колебай да се свържеш с нас!

Прочети повече за:

Подобни публикации

27.09.2019г.

Управление на финансови средства

Парите все не достигат, заплата е далеч, сметките не закъсняват – познато ли ти е това? Ако отговорът е ДА, виж нашите съвети за успешно управление на парите.

 

Виж още

30.03.2022г.

Какво е потребителски кредит?

Сигурни сме, че поне веднъж си се сблъсквал с понятието потребителски кредит. Днес ще внесем още малко яснота каква е разликата между банков потребителски кредит и бърз потребителски кредит и как да избереш правилно кой точно кредит да използваш.

 

Виж още