0700 10 410

3 най-често срещани грешки при теглене на бърз кредит

11.09.2020г.

3 най-често срещани грешки при теглене на бърз кредит

В последните години тегленето на бърз кредит стана обичайна практика, когато става дума за неотложен разход, спешен ремонт, неочаквано  голяма сметка. Това обаче е дългосрочно задължение и затова е важно да се подготвим преди да предприемем тази стъпка, за да не се окаже, че влизаме в по-голямо затруднение. Има няколко грешки, които хората допускат и сега ние ще ти представим 3 от тях:

1. Липса на информация

Възможно най-грешното нещо, което може да направиш, е да се „хвърлиш“ на първата фирма, предлагаща бързи кредити. Условията на различните кредитори са различни, а да не говорим, че повечето финансови институции, предлагащи бързи кредити, имат  месечни промоции, които биха били подходящи за теб – безлихвен кредит, отстъпка от кредит и др. Също така трябва да обърнеш внимание и на това, че се предлагат различни кредитни продукти в зависимост от нуждите, които имаш –  кредит до заплатакредит на месечни вноски или кредит на двуседмични вноски. Разбираме, че лихвата е един от главните параметри, от които се интересуваш, но все пак е добре да се информираш и какви допълнителни такси може да имаш и най-вече дали  трябва да представиш поръчители.

2. Лош кредитен рейтинг

Факторът, които в голяма степен определя дали ще ти бъде отпуснат кредит, е  кредитният ти рейтинг. След кандидатстването ти за бърз заем всяка кредитна компания извършва проверка в ЦКР (централен кредитен регистър), където са записани всички кредити, които си взимал до сега и как си ги обслужвал. Много хора не осъзнават колко е важно да  плащат кредитите си на време. Всяка забавена или пропусната вноска влошава кредитния ти рейтинг и така възможността да получиш пари на заем когато ти потрябват намалява. Ако по някаква причина ти се наложи да се забавиш с плащането, по-добре се свържи с кредитора и измислете заедно план Б, отколкото да се криеш. Задължението няма да изчезне от само себе си – повярвай ни!

3. Несъответствие с личния бюджет

Ако теглиш бърз кредит, трябва да си абсолютно сигурен, че месечните ти доходи са достатъчни, за да може да погасиш вноската си. В никакъв случай не избирай вноски, които са на прага на възможностите ти. Така шансът да не можеш да ги платиш е много по-голям. Друг съвет, които можем да ти дадем, е да договориш вноската си за кредит до 2 дни след превода на заплатата ти – така ще имаш достатъчно средства да погасиш вноската си на време.

Също така помисли точно каква сума ти е нужна и се възползвай само от нея, за да не попаднеш в така наречената  дългова спирала. Добра практика е да се възползваш от застраховка по кредита ти. Така ако настъпи застрахователно събитие фирмата застраховател ще изплати ако не цялото, то поне част от задължението ти, което със сигурност ще те облекчи финансово.

Когато теглиш бърз кредит трябва да направиш информиран избор, за да не съжаляваш след това. Нашият съвет е да се допиташ до операторите на кредитната компания, която си избрал, като зададеш всички важни за теб въпроси. Не се колебай да се свържеш с нас на 0700 10 410 или в чата на нашия сайт и бъди сигурен, че ще ти предложим най-правилното предложение, съобразено изцяло с твоите възможности!

Подобни публикации

12.03.2021г.

Българските традиции на Сирни Заговезни

Българските традиции са това, което ни е съхранило като народ. Разбери с какво традицията за Сирни Заговезни е по-различна.

 

Виж още

26.03.2021г.

Кой може да ни съдейства, когато имаме нужда от заем?

Когато имаме нужда от бърз кредит и особено когато се възползваме от услугите на подобна компания, винаги има въпроси. В настоящата статия ще разгледаме тази тема - кой може да ни съдейства, когато имаме нужда от бърз кредит.

 

Виж още