0700 10 410

Трябва ли да вземем бърз кредит за битови сметки?

10.07.2020г.

Трябва ли да вземем бърз кредит за битови сметки?

Битовите сметки определено са едно от най-големите пера в нашия бюджет през месеца. В много домакинства е практика да се разпределя бюджетът след като се платят всички сметки, за да може да се определи с колко пари да се разполага. Винаги може да се появи някой непредвиден разход и парите да не ни стигнат за сметките. Вместо да ги оставяме неплатени, едно възможно решение е да вземем бърз кредит, за да покрием финансовите “дупки”.

Какво са битови сметки?

Битовите сметки в повечето случаи включват ток, вода и парно. За съжаление не можем да предвидим колко ще ни струват тези услуги, защото се изчисляват по сложен механизъм, свързан с потреблението. Освен това цената им се променя през определен период (в най-общия случаи цените им се покачват) и става още по-трудно да предвидим колко пари да заделим, за да може да покрием сметките си.

Какво да правим, ако не можем да си платим сметките?

В тази неприятна ситуация има няколко изхода. В най-общия случай хората прибягват до спестяванията си. Това е колкото добра идея, толкова и лоша, защото обикновено спестяванията ни служат по-скоро за непредвидени разходи, като голям ремонт, медицински нужди или образование. Друг вариант е да поискаме от приятели. Това обаче е доста деликатна тема, защото тези отношения може лесно да се разрушат, щом става дума за пари, особено ако длъжникът се забави с връщането на заема. Като последна алтернатива остава бързият кредит, но за сметка на това спестяванията остават за неотложни нужди, а приятелствата се запазват.

Какви са плюсовете на бързите кредити за битови сметки?

Първият и най-голям плюс е, че няма да ни спрат услугата – говорим за тока. Парното и водата няма как да ни ги спрат, но върху сумите за плащане се начислява лихва, която ако не се плати, може да се стигне до съдебни дела, което не е добър вариант в никакъв случай.

Другото предимство е, че много кредитни компании предлагат кредит до заплата точно за такива ситуации, като вноските за по-малки суми са и по-ниски.

Трябва обаче да имаш предвид, че когато теглиш какъвто и да е било кредит трябва да си сигурен, че можеш да го върнеш и да плащаш вноските си навреме.

Ако битовите ти сметки са по-високи от очакванията ти и нямаш възможност да ги покриеш, ние сме до теб, за да те подкрепим и да ти предложим най-точния кредитен продукт, така че да не пострада семейният ти бюджет.

Подобни публикации

12.11.2021г.

Предизвикателството „месечен бюджет“

Всички ние се опитваме да планираме месечния си бюджет, така че да можем да покрием всички задължения и желания за месеца. Е, това не винаги е успешно, но повече за това какво е месечен бюджет и как да го разпределиш можеш да намериш в нашата статия.

 

Виж още

06.01.2022г.

Макс Кредит – бърз кредит в точния момент

Когато ти потрябват спешно бързи пари, Макс Кредит е до теб, за да те подкрепи.

 

Виж още