0700 10 410

Трябва ли да вземем бърз кредит за битови сметки?

10.07.2020г.

Трябва ли да вземем бърз кредит за битови сметки?

Битовите сметки определено са едно от най-големите пера в нашия бюджет през месеца. В много домакинства е практика да се разпределя бюджетът след като се платят всички сметки, за да може да се определи с колко пари да се разполага. Винаги може да се появи някой непредвиден разход и парите да не ни стигнат за сметките. Вместо да ги оставяме неплатени, едно възможно решение е да вземем бърз кредит, за да покрием финансовите “дупки”.

Какво са битови сметки?

Битовите сметки в повечето случаи включват ток, вода и парно. За съжаление не можем да предвидим колко ще ни струват тези услуги, защото се изчисляват по сложен механизъм, свързан с потреблението. Освен това цената им се променя през определен период (в най-общия случаи цените им се покачват) и става още по-трудно да предвидим колко пари да заделим, за да може да покрием сметките си.

Какво да правим, ако не можем да си платим сметките?

В тази неприятна ситуация има няколко изхода. В най-общия случай хората прибягват до спестяванията си. Това е колкото добра идея, толкова и лоша, защото обикновено спестяванията ни служат по-скоро за непредвидени разходи, като голям ремонт, медицински нужди или образование. Друг вариант е да поискаме от приятели. Това обаче е доста деликатна тема, защото тези отношения може лесно да се разрушат, щом става дума за пари, особено ако длъжникът се забави с връщането на заема. Като последна алтернатива остава бързият кредит, но за сметка на това спестяванията остават за неотложни нужди, а приятелствата се запазват.

Какви са плюсовете на бързите кредити за битови сметки?

Първият и най-голям плюс е, че няма да ни спрат услугата – говорим за тока. Парното и водата няма как да ни ги спрат, но върху сумите за плащане се начислява лихва, която ако не се плати, може да се стигне до съдебни дела, което не е добър вариант в никакъв случай.

Другото предимство е, че много кредитни компании предлагат кредит до заплата точно за такива ситуации, като вноските за по-малки суми са и по-ниски.

Трябва обаче да имаш предвид, че когато теглиш какъвто и да е било кредит трябва да си сигурен, че можеш да го върнеш и да плащаш вноските си навреме.

Ако битовите ти сметки са по-високи от очакванията ти и нямаш възможност да ги покриеш, ние сме до теб, за да те подкрепим и да ти предложим най-точния кредитен продукт, така че да не пострада семейният ти бюджет.