0700 10 410

Какво е потребителски кредит?

30.03.2022г.

Какво е потребителски кредит?

Потребителският кредит е най-често използваният и най-широкоразпространен вид кредит. В най-общия случай се използва, когато имаш нужда да покриеш неочакван разход – изненадващ ремонт у дома, поправка на колата, медицинска нужда или някоя по-висока сметка. В следващите редове ще разгледаме какво представлява потребителският кредит, откъде може да се изтегли и какви са условията, за да можеш да се възползваш от него.

1. Кога се налага да теглиш потребителски кредит?

Потребителският кредит идва на помощ, когато спешно се налага да вземеш пари назаем. Вече много пъти сме споменавали недостатъците на това да вземеш пари от познат, за това и този път няма да те посъветваме това. Сумата, която може да се отпусне при потребителските кредити, много варира и зависи основно от твоята нужда и мястото откъдето взимаш този кредит.

2. Откъде можеш да вземеш потребителски кредит?

Потребителски кредити се предлагат във всички банки в България, както и във всички компании, които предлагат бързи кредити. Ако се чудиш от къде да изтеглиш потребителски кредит, то първо трябва да си отговориш на няколко въпроса:   

  • За какво ти е необходим заем?  Причините, поради които хората теглят потребителски кредити, са най-разнообразни и строго индивидуални.Някой клиенти предпочитат да теглят кредити, за да могат да си позволят някоя по-голяма покупка и вместо да спестяват месеци наред за това, се възползват от потребителски кредит и след това изплащат вноските си. Разбира се, не са и малко хората, които покриват със сумата от потребителския си кредит сметки и наем, когато заплатата се забави.   
  • Колко пари са ти нужни?  Когато имаш представа колко пари са ти необходими, тогава ще разбереш и откъде да изтеглиш потребителки кредит. Ако сумата, която ти е нужна, е по-висока, то тогава трябва да се обърнеш към услугите на банкова институция. Причината е, че компаниите за бързи кредити отпускат по-малки суми. Ние от Макс Кредит например отпускаме суми до 3000 лв. Ако са ти необходими пари за основен ремонт на жилище, обзавеждане или друга нужда, която изисква повече пари, то най-правилият вариант е да се довериш на банков кредит. В случай, че парите, които ти трябват, са малка сума – за плащане на сметка, малък ремонт у дома, а защо не и кратка почивка за някой уикенд, то бърз кредит би ти свършил чудесна работа. Бързият кредит на практика е потребителски кредит и не е много по-различен от банковия. Разбира се, бързината, която предлага и улеснената процедура са сред най-големите предимства на бързите кредити. Ето защо, ако ти се наложи да използваш сума до 3000 лв. и не искаш да чакаш дълго и да събираш куп документи, което също изисква време, те съветваме да се довериш на компания за бързи кредити.   
  • Мога ли да върна кредита?  Това е въпрос, който трябва да си задаваш, когато теглиш какъвто и да е кредит и е най-важният въпрос. Това, че теглят кредити хора, които нямат пари, е абсолютен мит. Ако ти се налага да направиш спешен ремонт у дома преди заплата е нормално да не можеш да извадиш 1 500 лв. на момента. Това обаче не означава, че няма да можеш да ги върнеш на вноски. Ако имаш редовен доход и можеш да си направиш правилна сметка на разходите за месеца, то няма причина да се притесняваш да изтеглиш бърз кредит.

3. Потребителски кредит от Макс Кредит

Макс Кредит също предлага на своите клиенти потребителски кредити за суми от 150 лв. до 3 000 лв. Може да заявиш сумата, от която имаш нужда, в наш офис или да кандидатстваш за кредит изцяло онлайн. Процедурата по кандидатстване е много улеснена и бърза. Заяви сумата, която ти трябва още сега.

Подобни публикации

20.08.2020г.

Тайната на дългосрочното спестяване

Всички искаме да спестяваме, но знаем ли как да го направим по правилния начин? Даваме ти нашата тайна за дългосрочно спестяване тук...

 

Виж още

09.06.2021г.

Заем само с лична карта

Заем само с лична карта - една услуга, с която разполагаш с бързи пари винаги, когато имаш нужда.

 

Виж още