0700 10 410

Митове за бързите кредити – част 2

18.03.2022г.

Митове за бързите кредити – част 2

След като вече развенчахме някой от най-разпространените митове за бързите кредити, сега е време да опровергаем още 5 от тях. Най-често подобни митове се разпространяват от хора, които са попаднали на некоректен кредитор или не са успяли да върнат заема си в срок. Истината е, че в бързите кредити няма нищо лошо, но е добре да взимаш пари назаем само ако си сигурен, че ще можеш да го върнеш в срок.

Ето кои са 5-те мита, които ще развенчаем днес:

1. Ако вземеш бърз кредит, не знаеш колко пари ще върнеш

Ние винаги съветваме клиентите си да взимат кредит от сигурен източник, т.е. от компания, която е проверена. Ако се довериш на подобен кредитор, то няма начин да не знаеш колко пари ще върнеш. Всеки договор за бърз кредит, който се подписва, задължително има погасителен план, в който ясно са описани датите, на които трябва да направиш плащане и колко е точната сума, която ще трябва да върнеш за периода. Ако кандидатстваш за кредит и не знаеш колко ще върнеш, то по-добре недей да взимаш този кредит и се обърни към компания, която е прозрачна и ще ти предостави всички документи, които са свързани с кредита ти.

2. Бързите кредити завършват зле

Истината е, че много голяма част от хората, които са взели бърз кредит, успяват да го погасят. Дали със собствени средства или с помощ от кредитора, който може да предложи рефинансиране на кредита или друга възможност за облекчение на вноските на клиента, всеки успява да изплати кредита си. За да не изпаднеш в невъзможност да изплащаш вноските си, то трябва да прецениш много добре каква сума да изтеглиш и още по-внимателно да изчислиш каква месечна вноска можеш да си позволиш. По този начин ще избереш и най-правилния срок на изплащане. Ако имаш нужда от бърз кредит за 1 000 лв., то вместо да го изплатиш за 5 месеца, можеш да избереш по-дълъг период. Времето, в което ще го изплащаш, е по-дълго, но вноските ще са по-ниски и ще си по-спокоен, че можеш да се справиш с тях.

3. Повечето хора, които са взели бърз кредит, не искат и да чуят за него

Това също не е съвсем вярно. Много хора, които са се убедели, че бързият кредит е решение в моменти, които не търпят отлагане или пък са направили мечтаната покупка, без да се налага да спестяват пари месеци наред, са повторни клиенти на кредитната компания, от която са останали доволни.

4. Бързите кредити са незаконни

Разликата между бързия кредит и банковия кредит е, че процедурата по кандидатстване за бърз кредит е по-опростена. Това обаче не означава, че е незаконен! Напротив, това са кредити като всички останали. Компаниите, които предлагат бързи кредити, са регистрирани в БНБ финансови институции, преминали сериозна процедура по своята регистрация.

5. Ако взимаш бърз кредит, означава че нямаш пари

Тук съвсем не можем да се съгласим. Бързият кредит не се използва само и единствено в случай, че нямаш пари. Има много хора, които искат да направят по-голяма и скъпа покупка и не могат или не искат да изчакат месеци, за да спестят пари за нея. В този случай се доверяват на финансиране от бързите кредити. По този начин купуват покупката, която искат, а след това могат да изплатят кредита си на месечни вноски.

Надяваме се да сме развенчали още от най-разпространените митове, с които се свързват бързите кредити. Все пак ако имаш каквито и да е колебания, винаги можеш да се свържеш с оператор и да зададеш всички въпроси, които те интересуват. Съветваме те да не се подвеждаш по мнението на хората, защото има некоректни кредитори, които оставят негативно усещане у клиентите си. Винаги питай за допълнително оскъпяване и такси, които биха се начислили. Сравнявай офертите на различните кредитори, за да можеш да вземеш информирано решение. Макс Кредит е готов да отговори на твоите въпроси и финансови нужди винаги, когато имаш нужда – кандидатствай за своя бърз онлайн кредит.

Подобни публикации

12.03.2021г.

10 причини да изтеглиш бърз кредит

На всеки се е случвало да не му достигат пари в даден момент, заплатата да е на привършване или просто нуждата да изисква по-голяма сума. В този случай бързите кредити са един удачен вариант.

 

Виж още

23.02.2022г.

Митове за бързите кредити – част 1

Има много митове, които битуват по отношение на бързите кредити. Днес ще развенчаем част от тях.

 

Виж още