0700 10 410

Управление на финансови средства

27.09.2019г.

Управление на финансови средства

Парите все не достигат, заплата е далеч, сметките не закъсняват – познато ли ти е това? Ако отговорът е ДА, то навярно не умееш за управляваш правилно парите си. Ние от Макс Кредит имаме прост план от 3 стъпки, който може да ти е от полза, за да нямаш постоянното чувство на тревожност и несигурност.

Задай конкретни цели

Личните ти финанси дават отражение на всичко, което те заобикаля: дом, ежедневие, свободно време. За това трябва да си наясно какво искаш да се случи в живота ти и с парите ти. Запиши целите си и ги приоритизирай. За още по-голямо улеснение може да запишеш кои от тях са краткосрочни и кои дългосрочни.

Създай план

След като си наясно какво искаш е време да направиш план как да гo постигнеш. Той трябва да е разделен на стъпки, за да знаеш във всеки един момент докъде си стигнал.

Стъпка 1: Направи отчет на всички доходи, които получаваш;

Стъпка 2: Сметни разходите, които имаш за месеца: сметки, храна, дрехи, забавление;

Стъпка 3: Превърни този отчет в месечна практика;

Направи си бюджет

Напълно възможно е, ако нямаш ясен план да правиш ненужни или импулсивни покупки. Прецени кои разходи са излишни и ги сведи до минимум. Проследи финансовото си състояние след като направиш всички необходими за месеца разходи. Остатъкът от тези пари са необходими за заложените цели. Даваме ти една успешна формула за разпределяне на месечния бюджет:

  • 55% - ежедневни нужди (храна, сметки, вноски по кредит);
  • 10% - образование, разширяване на квалификация;
  • 10% - инвестиции (в имоти, акции, бизнес);
  • 10% - спестявания;
  • 10% - удоволствия (излизания, почивки и др.);
  • 5% - благотворителност.

След прилагане на всички тези съвети, ще забележиш как във времето правиш все по-осъзнати покупки и финансовото ти състояние се подобрява. При нужда от финансов съвет или извънреден разход – Макс Кредит е до теб, за да помогне в точното време с желаната сума!

Подобни публикации

03.02.2021г.

Как да управляваш парите си правилно?

Научи се как да управляваш прарилно парите си и така хем ще имаш спестени пари за спешни случаи, хем ще можеш да харчиш спокойно! Нашите съвети можеш да намериш тук!

 

Виж още

21.04.2023г.

6 грешки при управлението на парите ни

Можеш ли да управляваш парите си правилно? Виж кои да най-често допусканите грешки и как можеш да ги избегнеш.

 

Виж още