0700 10 410

Как да повишим шанса си за одобрение за кредит?

18.02.2021г.

Как да повишим шанса си за одобрение за кредит?

Ако си имал спешна нужда от пари, но си получил отрицателно становище, най-нормалното нещо е да се запиташ каква е причината за отказа. Съответно, след като научиш причината, ще знаеш какво можеш да направиш, за да повишиш шанса си за одобрение. Ще ти представим най-ключовите фактори, които трябва да следиш, за да имаш голям шанс за одобрение на бързия ти кредит.

Добра кредитна история

Това е един от най-важните фактори – да имаш добра кредитна история. Дори да нямаш неизплатени кредити към момента, може да имаш лошо ЦКР. Това може да се дължи на стари кредити, по които си имал закъснения на плащането на вноски. Всяко забавяне се отбелязва в Централния Кредитен Регистър и води до влошаване на кредитната ти история, което е най-често срещаната причина за отказ на заявка за кредит. Също е важно да знаеш, че тази информация се пази за период от 5 години. Някои фирми за бързи кредити може да ти отпуснат кредит, но ако искаш банков кредит, няма да имаш големи шансове.

Редовни доходи

Хората, които имат редовни доходи, са най-сигурните клиенти на финансовите институции, тъй като това са клиенти, които могат да плащат вноските си редовно, на време, всеки месец. Когато кандидатстваш за какъвто и да е кредит, трябва да знаеш, че кредитните експерти ще направят задължителна проверка къде работиш и каква е заплатата ти, за да са сигурни, че си надежден клиент. Важно е да знаеш, че проверка се прави не само на местоработата ти. Фирмите за бързи кредити се интересуват от всички източници на доходи, които имаш, за да може да имат основание, да те определят като надежден клиент. Всички данни, които предоставяш ще бъдат проверени, за да бъдат сведени до минимум шансовете за злоупотреба.

Трудов договор

За да се гарантира, че можеш да плащаш отговорно вноските по кредита си, източниците ти на доход, ще бъдат проверени. Както вече отбелязахме важно е да имаш редовен доход. Наред с него обаче наличието на постоянен трудов договор, би било голямо предимство. Не казваме, че ако упражняваш свободна професия или си на граждански договор, няма да ти бъде отпуснат кредит, но ако имаш трудов договор шансовете за одобрение на заявката ти за кредит се увеличават значително. Друг важен фактор, свързан с работата ти, е периодът, за който си бил на дадена позиция. Ако си започнал нова работа от месец например, шансът да ти бъде отпуснат кредит е по-малък, отколкото би бил ако си на позиция от поне 6 месеца.

Други кредити

Наличието на други кредити може да бъде проблем, ако имаш забавяне по изплащане на вноските си. В този случай винаги препоръчваме да направиш рефинанс, с чиято помощ ще изплатиш всички стари задължения на куп и ще имаш необходимата сума. Така ще плащаш само една вноска, ще спестиш пари и време. Може да разбереш повече за това какво е рефинанс тук.

Можем да обобщим цялата тази информация по следния начин:

  • Преди да кандидатстваш за кредит провери своята кредитна история;
  • Пресметни каква месечна вноска можеш да си позволиш на база месечния ти доход;
  • Провери личните данни, които си попълнил, за да си сигурен, че са верни;
  • Кандидатствай за кредит само ако знаеш, че можеш да го изплатиш;

Ако си спазил тези изисквания, то шанса да получиш бърз кредит е сигурен. Ние от Макс Кредит сме до теб във всички финансови трудности. Дори да не отговаряш на някоя от горепосочените точки, винаги може да се свържеш с нас за съвет и заедно да намерим решение за получаването на кредит.

Прочети повече за:

Подобни публикации

31.10.2020г.

Кредит до заплата – бързи пари навреме

Всеки от нас е чувал за бързи кредити – някои от нас са се свъзползвали от услугите им, други ги заклеимяват. Всъщност замисляли ли сте се какво стои зад този израз. Много от хората мислят, че това са бързи пари до края на месеца. Сега ще ти обяним какво означава и защо са добра алтернатива.

 

Виж още

05.03.2021г.

Кои са най-добрите бързи кредити?

Когато търсиш най-добрите бързи кредити, които да са подходящи за твоите възможности и доходи, трябва да си изключително внимателен. Разбери сега за кои детайли трябва да внимаваш и как да избираш умно!

 

Виж още