0700 10 410

Имам спешна нужда от пари! Какво да правя?

20.01.2021г.

Имам спешна нужда от пари! Какво да правя?

На кой ли не се е случвало да има спешна нужда от пари в някакъв момент от живота си? Парите не са най-важното нещо, но играят основна роля в нормалния живот и осигуряват съществуването ни. Дори да имаме редовни доходи има ситуации, в които ни трябват повече пари и то спешно. В такива случаи първото, за което се сещаме, е да вземем пари назаем. Ние ще ти предложим няколко алтернативи, като ще наблегнем на предимствата и недостатъците на всяка от тях:

1. Заем от приятели

„Приятел в нужда се познава!“ тази хубава българска поговорка може да те измъкне от много неприятни ситуации. Какво да правиш обаче, ако имаш нужда от 1 000 лв. например? Вариант е да разпределиш парите между повече от един твои познати.

  • Предимства: Ако вземеш пари от твои близки и приятели ще върнеш толкова, колкото си взел – това е сигурно.
  • Недостатъци: Не едно и две приятелства са развалени именно заради пари. Помисли колко неудобно би било да нямаш възможност да върнеш накуп пълната сума, която си заел. А ако човекът разчита на тези пари?!

2. Авансова заплата

Ако имаш постоянна работа, няма лошо да поискаш част от възнаграждението, което си изработил сам.

  • Предимства: Авансът е част от сумата, която си изработил сам през месеца и няма да имаш нужда да ги връщаш.
  • Недостатъци: Като го погледнем от другата страна обаче има работодатели, които не практикуват авансовото плащане. Друг е въпросът, че ако се нуждаеш от по-висока сума, не е добра идея да поискаш цялото си възнаграждение по-рано, защото следващият месец няма да имаш никакъв доход.

3. Продажба на вещи

Всеки от нас има в дома си много вещи, които не използва. Хубаво е от време на време да изчистваме дома си от непотребните и неизползвани вещи, които пък може да влязат в употреба на някой друг.

  • Предимства: Това е чудесен начин хем да изкараш пари, хем да се отървеш от непотребните вещи, хем да зарадваш някого.
  • Недостатъци: Продаването на вещи не винаги става бързо, но пък е хубаво, когато искаш да си докараш допълнителни средства.

4. Отдаване на жилище/стая под наем

Oт тази идея не може да се възползва всеки. Трябва да имаш или жилище, което не използваш или свободна стая от апартамента, в който живееш.

  • Предимства: Ако разполагаш с такова жилище и го отдаваш под наем, това е един сигурен и постоянен доход към месечния ти бюджет. Ако пък имаш свободна стая, квартирантът е човекът, с когото можеш да разделиш битовите си сметки и така да облекчиш разходите си.
  • Недостатъци: Да намериш наемател не е особено трудна задача. По-трудното в случая е да намериш подходящ такъв, особено ако трябва да живееш с него в един апартамент. В повечето случаи вследствие на използването на имот, възниква нуждата от ремонт, което също са допълнителни разходи.

Всички дадени предложения имат плюсове и минуси. Обмисли внимателно дали някои от тези идеи е твоят начин да се сдобиеш със спешни пари. Ако не намираш своята алтернатива тук, можем да те подкрепим ние, като кандидатстваш за бърз кредит, който можеш спокойно да върнеш на вноски, съобразени с твоя бюджет.

Прочети повече за:

Подобни публикации

10.07.2020г.

Трябва ли да вземем бърз кредит за битови сметки?

Битовите сметки определено са едно от най-големите пера в нашия бюджет през месеца, но какво можем да направим, ако този месец не можем да се справим с тях?  В следващите редове може да разбереш...

 

Виж още

01.04.2022г.

Бърз кредит със 100% одобрение

Какво означава кредит със 100% одобрение и дали реално е възможно да се вземе такъв.

 

Виж още