0700 10 410

Какво можем да направим през лятото, за да намалим разходите си през зимата?

07.08.2020г.

Какво можем да направим през лятото, за да намалим разходите си през зимата?

Задавал ли си си някога този въпрос – какво мога да направя лятото, за да намаля разходите си през зимата? Ние от Макс Кредит имаме отговор на този въпрос и ти даваме 4 съвета, които ако приложиш със сигурност ще си осигуриш по-спокойна зима!

Трите пера, които най-много тежат на семейния бюджет, несъмнено са битови сметки, храна и дрехи. Можем да намалим разходите си в тези насоки като:   

  1. Приготвим зимнина – в много семейства в миналото, а и до днес приготвянето на зимнина е традиция, която се следва ежегодно точно по това време на годината. Нашата идея не е да се заровиш в буркани и да замразиш всичко, което купиш, а да направиш списък с най-често използваните от теб продукти, които не можеш да намериш лесно зимата (а дори и да ги има са в пъти по-скъпи) и да консервираш само тях. Това със сигурност ще ти спести пари, защото ще имаш под ръка продукти, любими на теб и семейството ти.   
  2. Готвим със сезонни плодове и зеленчуци – като сме започнали с темата за храната, не можем да пропуснем и тази точка. Както знаеш, сезонните плодове и зеленчуци са по-евтини и се намират по-лесно. Ако използваш тях за ястията си, хем ще имаш разнообразна храна, хем ще спестиш пари.   
  3. Изчистим натрупаните задължения – да изчистиш натрупаните задължения за битовите си сметки е изключително важно що се отнася до започването на зимния сезон. Сметките за парно обикновено са най-високи и за това повечето хора предпочитат да ги плащат разсрочено. Помисли обаче колко по-спокойно би се чувствал като знаеш, че започваш този сезон без остатък за стари задължения. Помисли в тази посока!   
  4. Прегледаме гардероба си – всички имаме в гардероба си дрехи, които не носим, но не изхвърляме. Време е това да се промени! Извади всичките си зимни дрехи и реши кои от тях ще носиш и кои не. Това е важно, защото ще имаш ясна представа с какво разполагаш и от какво имаш нужда. През лятото има големи намаления на зимни дрехи, от които можеш да се възползваш и да намалиш разхода за тях поне наполовина.

Зимата е най-тежкият финансов месец не само заради по-високите сметки, а и заради изобилието от празници. Това са нашите съвети към теб, с които можем да ти помогнем да намалиш разходите си. Ако в момента нямаш финансовата възможност да осъществиш този план, ние можем да ти помогнем в този момент с бърз кредит, като може да се възползваш и от актуалните ни промоции – разгледай ги.