0700 10 410

Намали разходите си през зимата

07.08.2020г.

Намали разходите си през зимата

Задавал ли си си някога този въпрос – какво мога да направя лятото, за да намаля разходите си през зимата? Ние от Макс Кредит имаме отговор на този въпрос и ти даваме 4 съвета, които ако приложиш със сигурност ще си осигуриш по-спокойна зима!

Трите пера, които най-много тежат на семейния бюджет, несъмнено са битови сметки, храна и дрехи. Можем да намалим разходите си в тези насоки като:   

  1. Приготвим зимнина – в много семейства в миналото, а и до днес приготвянето на зимнина е традиция, която се следва ежегодно точно по това време на годината. Нашата идея не е да се заровиш в буркани и да замразиш всичко, което купиш, а да направиш списък с най-често използваните от теб продукти, които не можеш да намериш лесно зимата (а дори и да ги има са в пъти по-скъпи) и да консервираш само тях. Това със сигурност ще ти спести пари, защото ще имаш под ръка продукти, любими на теб и семейството ти.   
  2. Готвим със сезонни плодове и зеленчуци – като сме започнали с темата за храната, не можем да пропуснем и тази точка. Както знаеш, сезонните плодове и зеленчуци са по-евтини и се намират по-лесно. Ако използваш тях за ястията си, хем ще имаш разнообразна храна, хем ще спестиш пари.   
  3. Изчистим натрупаните задължения – да изчистиш натрупаните задължения за битовите си сметки е изключително важно що се отнася до започването на зимния сезон. Сметките за парно обикновено са най-високи и за това повечето хора предпочитат да ги плащат разсрочено. Помисли обаче колко по-спокойно би се чувствал като знаеш, че започваш този сезон без остатък за стари задължения. Помисли в тази посока!   
  4. Прегледаме гардероба си – всички имаме в гардероба си дрехи, които не носим, но не изхвърляме. Време е това да се промени! Извади всичките си зимни дрехи и реши кои от тях ще носиш и кои не. Това е важно, защото ще имаш ясна представа с какво разполагаш и от какво имаш нужда. През лятото има големи намаления на зимни дрехи, от които можеш да се възползваш и да намалиш разхода за тях поне наполовина.

Зимата е най-тежкият финансов месец не само заради по-високите сметки, а и заради изобилието от празници. Това са нашите съвети към теб, с които можем да ти помогнем да намалиш разходите си. Ако в момента нямаш финансовата възможност да осъществиш този план, ние можем да ти помогнем в този момент с бърз кредит, като може да се възползваш и от актуалните ни промоции – разгледай ги.

Подобни публикации

27.11.2020г.

5 съвета, които ще ни помогнат да спестим от електроенергия

С консумацията си на ток, ние допринасяме за глобалното затопляне. Как можем да спрем това, като същевременно намалим и сметките си за електроенергия?

 

Виж още

09.04.2021г.

4 лесни и успешни метода за спестяване на пари

Парите са деликатна тема в много семейства. Виж нашите 4 лесни и успешни метода за тяхното спестяване и си спести притесненията.

 

Виж още