0700 10 410

4 лесни и успешни метода за спестяване на пари

09.04.2021г.

4 лесни и успешни метода за спестяване на пари

Да спестиш пари звучи много лесно и приятно, но на практика не е толкова просто. Все ще се намери за какво да изхарчиш спестяванията си – пералнята се разваля в най-неподходящият момент, намерил си перфектния подарък, който не е по джоба ти в момента или онази рокля, която толкова много искаше е точния за теб размер?! Всички сме попадали в подобна ситуация.

В днешното объркано време обаче, дори е по-трудно. Има приоритети, които са на преден план – сметките и храната трябва да са напълно осигурени и чак тогава можем да мислим за  спестяване. Ние обаче сме намерили 4 много лесни и успешни начина да спестиш пари, като в същото време покриеш месечните си разходи.

Метод 1:

50/30/20 – говорят ли ти нещо тези числа? НЕ! Ей сега ще ти обясним. Както споменахме по-горе ще ти представим методи, с които хем да спестиш, хем да покриеш месечните ти разходи. Идеята на този метод е, че 50% от месечните ти проходи трябва да покриват най-важните пера в бюджета ти – сметки за ток, парно, вода,наем и храна. 30% от парите ти ще са разпределени за второстепенни нужди – нови дрехи, обувки, принадлежности за дома. Последните 20% са твоите спестявания. Тях може да сложиш в отделна банкова сметка или плик у дома, който се използва само за много спешни случай.

Метод 2:

Най-лесният метод – ако не ти сме смятат проценти и не обичаш много да се ограничаваш, то този метод е за теб! Раздели прихода си на 2 равни части – една за ежемесечни нужди – храна, отопление, транспорт, наем,  сметки. С другата покриваш останалите си необходимости, като елиминираш тези, които не са съвсем задължителни – вечеря по ресторанти, доставка на готова храна, дискотеки и кафенета. Предполагаме, че много хора прилагат този метод без дори да се замислят.

Метод 3:

Обикновеният метод – идеята на този метод е да изчислиш жизненоважните разходи точно. Като се върнеш назад във времето, можеш да разбереш колко е приблизителната сума на сметките ти. Относно закупуването на хранителни продукти те съветваме подготвиш списък за пазар и да се придържаш към него. След като си направил разходите, които са задължителни за месеца, ще видиш с колко пари си останал. Задели половината за спешни ситуации, а с останалите разполагай свободно.

Метод 4:

Седмичен метод – този метод е подходящ за хора с постоянни доходи и „широки“ пръсти. Подобно на горния вариант – пресметнете задължителните месечни разходи. Задели определена от теб сума за „черни“ дни, а останалите раздели на 4 равни части. Това са парите ти за всяка седмица – разполагай само с тях.

Това са нашите 4 метода за спестяване и смеем да твърдим, че работят. Спестяването е дълъг процес с натрупване, недей да очакваш, че ще се случи за месец или два. С времето ще разполагаш с все по-голяма сума. Ако въпреки това, имаш  спешна нужда от пари, ние от Макс Кредит сме насреща и сме готови да те подкрепим финансово със суми от 150 лв. до 3 000 лв. още днес.

Прочети повече за:

Подобни публикации

19.02.2021г.

Офисът ни в Младост е на нов адрес

Офисът ни в кв. Младост има нов дом.Разбери къде можеш да ни откриеш!

 

Виж още

06.04.2022г.

Как да вземем бърз кредит безопасно?

Проверката на компнията, на която ще се довериш да вземеш кредит, е много важна. Виж нашите 5 съвета, които ще ти помогнат да вземеш бърз кредит безопасно и без излишни притеснения.

 

Виж още