0700 10 410

Как да вземем бърз кредит безопасно?

06.04.2022г.

Как да вземем бърз кредит безопасно?

Често в стремежа си да се сдобием бързо с желаните спешни пари се случва да пропуснем щателната проверка на компанията, от която ще заемем необходимата сума. Всеки от нас е чувал за поне една история с неприятен край, която е свързана с бързите кредити и от това се формира всеизвестното мнение, че бързите кредити са опасни.

Всъщност бързите кредити са изключително бърз и лесен начин да вземеш пари назаем, а често можеш да се възползваш от тях дори без да излизаш от дома си, като кандидатстваш за изцяло  онлайн кредит. Не малка част от българите поне веднъж са се възползвали от тези услуги и за никого не е тайна, че голяма част от тях са изплатени и приключени успешно.

Днес ще обърнем внимание на 5 от често срещаните грешки, които всеки от нас може да допусне в бързината да вземе спешни пари. Тези 5 точки, които ще опишем, са задължителен процес по време на кандидатстване за кредит, ако искаш да си сигурен, че тегленето на  бърз кредит е безопасно.

    1. Частни лица

    Никога не взимай пари от частни лица. На пръв поглед може да ти изглежда най-лесното решение в момент на финансово затруднение, но това крие огромен риск. Хората, които могат да ти съдействат законно да вземеш пари, работят в кредитни институции, които са добре обозначени. Вземането на пари от частно лице или лихвар може да ти струва хиляди левове и загуба на имущество.

    2. Съмнителни фирми

    Както вече сме говорили има много фирми, които дават атрактивни оферти и примамливи обещания, като например бърз кредит със 100% одобрение. Дори да намериш подобна компания в интернет те съветваме да я проучиш много добре. Част от нещата, които можеш да направиш, е да провериш дали предоставените контакти са истински и дали подобна фирма съществува в регистрите на БНБ.

    3. Запознай се с условията по кредита

    Преди да подпишеш какъвто и да е договор, трябва да прочетеш много внимателно условията по кредита и дори да има нещо малко, което не разбираш, да попиташ какво означава. Това ще ти даде спокойствие и увереност, че компанията, която си избрал за свой кредитор, е прозрачна и коректна с теб.

    4. „Ситният шрифт“

    В така нареченият „ситен шрифт“ най-често се крият малките подробности, които не забелязваш, като например изискване за поръчител, такса за издаване на документи и т.н., които оскъпяват кредита ти без да получиш нищо в замяна. Има много некоректни кредитори, които няма да ти обяснят какви други условията трябва да покриеш, ако изтеглиш кредит от тях и ако не ги спазиш, то вноската по кредита ти ще се оскъпи.

    5. Никога не плащай авансово

    Логиката на всички кредити е, че първо взимаш парите, които ти трябват, а след това плащаш вноските си. Никоя компания няма право да иска от теб пари в аванс. Ако финансова институция ти изиска сума предварително, то със сигурност нещо не е наред и не трябва в никакъв случай да се доверяваш на подобна фирма.

      Това за 5-те съвета, които можем да ти дадем, за да ти помогнем да се предпазиш от недобронамерени кредитори и лица, които дават пари назаем без да имат законово право да го правят.

      Колкото и спешни да са парите, от които се нуждаеш, винаги трябва много внимателно да проверяваш откъде ще вземеш пари, за да не се окаже в последствие, че дължиш много повече отколкото си взел и то само защото не си прочел внимателно договора си за бърз кредит преди преди да го подпишеш.

      Подобни публикации

      15.05.2019г.

      Какво е кредитен регистър и защо е той е толкова важен?

      Едно от нещата които будят притеснение в много хора и по-специално попадналите в затруднено, финансово положение е тяхната история в данните на Централен кредитен регистър.

       

      Виж още

      28.05.2021г.

      Направи най-лесния летен ремонт тази година

      Ремонтът никога не е бил толкова лесен! Прочети нашите съвети тук.

       

      Виж още