0700 10 410

6 идеи как да спестим от разходите за козметика

03.06.2018г.

6 идеи как да спестим от разходите за козметика

Факт е, че жените имат склонност да харчат немалка част от парите си в името на красотата. Но възможно ли е да се поддържа добър външен вид на изгодна цена? Отговорът тук е абсолютно положителен. Предлагаме ти няколко начина да се чувстваш неотразима и да спестяваш:   

1. Разгледай бюджетните марки   

Ако винаги си използвала скъпоструващи маркови продукти, може да не осъзнаваш, че съществуват много добри и достъпни марки. Потърси съветите на козметичните блогъри. Ще останеш учудена, че хората непрестанно търсят алтернатива на утвърдените марки и публикуват своите предложения. Нерядко бюджетните предложения не отстъпват по качество на продуктите на козметичните гиганти, което е чудесна новина за портмонето ти, но и за външния ти вид.

2. Възползвай се максимално от това, което вече имаш   

Много жени изоставят своите гримове или тоалетни принадлежности преди да са свършили. Най-често причината е, че вече са им омръзнали или на пазара има хитов цвят на сезона. Днес модата определя тенденциите не само за облекло и аксесоари, а и в палитрите на гримовете. Но не захвърляй малиново-червеното си червило, защото на мода е керемиденото! Смеси това, което имаш с други цветове и получи това, което търсиш. Опитай да сложиш като основа друго червило, сенки или молив и така да промениш резултата от стандартното ти червило.

червило, пудра, четка, огледало

3. Не изпускай промоциите

Много от магазините и козметичните марки, предлагат комбинирана продажба: любимата ти паста за зъби в комплект с четка или един артикул, плюс още един по-малък, който е подарък. Дори в момента да нямаш нужда от допълнителния продукт, след време със сигурност ще му намериш приложение. Съветваме те периодично да разглеждаш намаленията на магазините и дрогериите. Може да си създадеш някакъв план за пазаруване. Например, този месец любимият ти крем за лице е с намалена цена – купи си два. Така ще имаш време да изчакаш следваща кампания за продукта и отново да си го вземеш с отстъпка. Хубавото при козметичните продукти е, че сроковете им на годност са достатъчно големи и няма да се притесняваш, че могат да останат неизползваеми.

4. Направи си сам

Може да спестиш пари, като създадеш свой козметичен продукт. Потърси си лесни рецепти с натурални съставки, които лесно да намериш в повечето магазини. Например може да използваш повече домашни маски за лице и коса с мед, мляко, яйце и всичко, което ще бъде полезно за теб самата. В Онлайн пространството съществуват безброй идеи от типа „направи си сам”. Научи се как да използваш ефективно етеричните и базовите масла и последвай интересните предложения. Важно е да бъдеш много внимателна преди да използваш домашния материал. Неправилното смесване на съставките или опасността от алергична реакция не са за пренебрегване. За това винаги си прави тест върху малка част от кожата на ръката си, за да се предпазиш от нежелани последици.

олио, цветя

5. Купувай разфасовки в по-големи количества

По-големите разфасовки ти спестяват пари - по-голямото количество е по-евтино. Освен това, чрез тях увеличаваш времето за ползване на продукта, което ти спестява и от времето за пазар. Не се налага да се отбиваш до щанда с козметика толкова често и се предпазваш от изкушението да купиш нещо импулсивно, което се намира в съседство до продукта, който търсиш.

6. Внимавай с дозирането

Голяма част от хората не използват продуктите, така както е описано на опаковката. Когато става въпрос за паста за зъби например, производителят съветва да се ползва количество колкото грахово зрънце. А ти следваш ли тези съвети? Мнозина от нас се заблуждават, че по-голямото количество гарантира и степен на чистота. Но всъщност единственото, което е гарантирано, е похабяване на част от продукта. Така че чети упътването за употреба и спазвай правилата, за да използваш козметиката максимално дълго.

Независимо дали имаш много или малко пари, никой не обича да ги прахосва безсмислено. Така че харчи парите си разумно и не давай прекалено много за козметика. Както виждаш, има много начини да намалиш разходите си по това перо. Възползвай се още днес.

Подобни публикации

11.06.2019г.

Банков кредит или бърз онлайн кредит

Разбери каква е разликата между банковия кредити бързия онлайн кредит. Избери най-удобния за теб начин!

 

Виж още

26.06.2020г.

Защо трябва да плащаме вноските си навреме?

Знаеш ли защо е важно е да плащаш вноските си навреме и какво може да направиш, ако изпаднеш в ситуация на забавяне? Разбери повече в следващите редове...

 

Виж още