0700 10 410

Бърз кредит без неприятни изненади

23.06.2023г.

Бърз кредит без неприятни изненади

Ситуацията да са ти необходими спешни пари не е приятна, но все пак на всеки понякога се е случвало. В бързината да си набавим необходимите средства, могат да се допуснат редица грешки и недоглеждания, които буквално да ни струват скъпо в последствие. Не трябва да се оставяме паниката да ни води в такива моменти. Днес ще направим списък с основните грешки, за които да внимаваш, когато кандидатстваш за  бърз кредит. Вярваме, че, следвайки тези съвети, ще се убедиш, че бързите кредити могат да бъдат само в помощ, без да се превръщат в бреме.   

1.Избери компания

Най-важното условие е първо да избереш компания, която да бъде твой кредитор. Това, че си чувал за няколко компании в тази сфера в никакъв случай не означава, че те дават най-добри условия за кредит. Направи си по-задълбочена проверка, която няма да ти отнеме повече от около 30 мин., които обаче могат да ти спестят много главоболия след това. Също така, може да разгледаш и промоциите, които имат компаниите, което също да е в твоя полза.   

2.Попълни данните си внимателно

В бързината да попълниш по-бързо личните си данни, често се случва да объркаш някоя цифра в ЕГН-то си или в номера на личната ти карта. Подобна малка грешка може да забави одобрението ти за кредит, защото трябва да се поправи ръчно от служител, който преди това е направим множество проверки, преди да установи разминаването, съответно всичко това е отнело излишно време. Формулярите за кандидатстване за кредит не изискват много време за попълване, тъй като се изискват единствено данните от личната ти карта. В този случай ти трябват не повече от 5-10 мин., за да ги попълниш внимателно и да ги провериш преди да преминеш към следващата стъпка.   

3.Прочети документите

Всеки кредит има съпътстващи документи. Те обикновено са доста обстоятелствени, но това не трябва да те плаши. Отнема около 5 минути да ги прочетеш. След това, ако имаш въпроси, недей да се притесняваш да попиташ. Всичко по договора ти трябва да ти бъде напълно ясно, за да може да знаеш какво подписваш. Ако взимаш  бърз кредит изцяло онлайн, то за въпроси може да позвъниш на националния телефон на избраната компания и да попиташ всичко, което те интересува.   

4.Провери колко ще върнеш

Въпросът, който със сигурност те вълнува най-много, е колко ще върнеш. Това трябва да е съвсем ясно описано в договора ти за кредит. Ако такава информация липсва, по-добре смени компанията за кредит. Във финалните документи, трябва ясно да е разписано какъв е размерът на всяка вноска и на коя дата трябва да се плати. След като видиш тази сума, ще можеш да си направиш сметка колко пари да отделиш, за да изплатиш кредита си.   

5.Внимавай за поръчители

Последният ни съвет е да внимаваш дали в договора си нямаш изискване за поръчители. Има лоши практики на някои фирми, които дават много добри условия за кредит, вноските са ниски, но някъде в договора е описано, че ако до ден-два не предоставиш един или двама поръчителя, то вноската ти ще се покачи осезаемо. Съветваме те да провериш много внимателно за подобна клауза. Също така, искаме да обърнем внимание на разликата между поръчител и лице за контакт. Поръчителят е човек, длъжен да изплаща вноските ти, ако ти не можеш. Лицето за контакт е човек, който да ти предаде съобщение, ако фирмата кредитор не може да се свърже с теб.

Това бяха основни 5 съвета, които можем да ти дадем, за да не си неприятно изненадан от условията на бързите кредити. Винаги можеш да се довериш на прозрачните и ясни условия за кредити от Макс Кредит. При нас виждаш цялата сума, която трябва да върнеш, без да има скрити клаузи. Когато имаш въпроси, нашите оператори са насреща, за да ти дадат отговорите, от които имаш нужда.

Подобни публикации

16.04.2021г.

Успешно управление на финансови средства

Всеки е чувал за управление на финансови средства и навярно е чел по темата доста материали. Знаеш ли, обаче как да приложиш всички принципи успешно? Ето нашите съвети тук.

 

Виж още

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Бързите кредити могат да ти помогнат при временно финансово затруднение. За да можеш да се възползваш максимално от тези пари, обаче трябва да си внимателен и последователен. 

 

Виж още