0700 10 410

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Най-добрият сценарий би бил парите, които изкарваш всеки месец, да са ти достатъчни и да може да заделяш сума за „черни дни“. Нещата обаче не винаги стоят по този начин. Всеки човек изпитва финансови затруднения в даден момент от живота си. Това е напълно нормално и не трябва да се притесняваш, когато този момент настъпи. Едно подходящо решение на проблема е да вземеш бърз кредит. Това е не само най-бързият начин да получиш необходимата сума, а и спестява нерви, чакане по опашки и притеснението да поискаш пари назаем от близък.

Знаем, че бързият кредит е вид спешен заем и той е необходим, когато наистина имаш нужда от бързи пари. Причините могат да са различни – подмяна на уред у дома, спешен ремонт на апартамента, медицинска нужда или проблем с колата. Реално тези пари назаем могат да решат проблема ти бързо, но трябва да си наясно как да ги използваш по най-правилния начин.   

1.Уточни сумата

За да можеш да си помогнеш в труден момент, то трябва да си наясно първо колко пари ти трябват. След като знаеш това имай предвид, че ако доходите ти не позволяват да заемеш исканата сума, то кредиторът може да ти предложи по-ниска сума или по-дълъг срок на изплащане. В случай, че предложението е за по-ниска сума се замисли дали тя би ти свършила работа.   

2.Разпредели си сумата

Всички експерти съветват да си правиш бюджет всеки месец. Ние обаче много добре знаем, че какъвто и разчет на парите да си направиш винаги може да изскочи нещо непредвидено и разпределението да се промени. Когато си изтеглил сума за поправка на даден уред например, трябва да знаеш колко ще ти струват материалите за поправката и труда на майстора. Най-важното, което бихме те посъветвали да съобразиш, е дали има смисъл да поправяш стария уред, вместо да го замениш с нов. Какво имаме предвид? Ако ремонтът на печката например заедно с труда ще ти излязат 750лв., то не е ли по-добре да си закупиш нова печка. Цените на новите готварски печки е около 800-850 лв. и то добър клас.   

3.Сметни извънредни разходи

Както сам знаеш винаги може да изникне нещо, което не си предвидил и да имаш нужда от още средства. За да не изпадаш в такава ситуация, винаги съветваме над нужната сума да добавиш още 10% за извънредни разходи. Тези пари обаче не трябва да харчиш за други нужди. Ако пък случайно няма изненадващ разход, то може да ги използваш като част от вноската по кредита ти.   

4.Проучи различните фирми за бързи кредити

Условията за кандидатстване в различните фирми за бързи кредити са сходни. Има обаче малки разлики, които могат да се окажат водещи в избора на кредитор. Проучи дали има задължително изискване за поръчител. Понякога не е възможно да намериш такъв, а ако това е задължително изискване, то може да има промяна във вноската, която ще плащаш. Също така се запознай с допълнителните такси, които ще дължиш. В крайна сметка е важно да знаеш крайната сума, която ще дължиш, както и размера на вноската, за да си спокоен, че ще можеш да се справиш с нея.

Взимането на бърз кредит може да ти помогне в труден финансов момент. Добрата им страна е, че можеш да разполагаш със сумата в рамките на един работен ден, а после да върнеш сумата на вноски, които са съобразени с твоите възможности.

Подобни публикации

24.10.2019г.

Пътят към финансова независимост

Финансовата независимост е нещо, към което всеки човек се стреми в днешно време. Това е съвсем естествено. Да знаеш че имаш собствено жилище, успешен бизнес или сигурна позиция в работата си е прекрасно усещане, което ти дава спокойствие и сигурност в живота. За пътя към финансовата независимост, разказваме тук.

 

Виж още

16.10.2020г.

3 най-често срещани грешки при рефинансиране на кредити

Какви грешки можем да допуснем при рефинансиране на кредитите си? Подготвили сме ти три от най-често срещаните грешки, за да можеш да се предпазиш и да вземеш правилно решение, когато искаш да рефинансираш кредитите си.

 

Виж още