0700 10 410

Бърз кредит или кредитна карта

20.05.2022г.

Бърз кредит или кредитна карта

Бързият кредит и кредитната карта са под някаква форма получаване за заем или финансиране. Разбира се, сумите отпуснати и по двата начина трябва да бъдат върнати, заедно със съответната лихва по тях. Въпреки тези прилики, те имат и много различни характеристики и не биват да бъдат сравнявани пряко. Днес ще разгледаме именно приликите и разликите в двата вида кредитиране.

1. Набавяне на информация за бързи кредити или кредитни карти

Най-големият проблем при тегленето на заем под каквато и да е форма е, че често хората не се информират достатъчно. В много случай документите, които подписваш, са написани сложно и може да има неща, които не разбираш. В подобни ситуации винаги питай какво означава това, което не ти е ясно! Много хора имат изградено много лошо мнение и за бързите кредити и за кредитните карти именно, защото не са разбрали какво подписват.

2. Бързите кредити и кредитните карти като форма на спешно финансиране

За да имаш нужда от допълнителни пари, това означава, че към момента не разполагаш с достатъчно налични или просто не искаш да разваляш съществуващ депозит. Разбира се, в нуждата от пари няма нищо лошо и точно това е предназначението на бързите кредити и банките. Дори може да попаднеш на бърз кредит без лихва, което означава, че ако ги върнеш за срок от 30 дни, както е в Макс Кредит например, то няма да платиш нищо друго освен сумата, която първоначално си заел. При кредитните карти също има такъв период (в който не се начислява лихва) и ако парите не бъдат върнати, то такава се добавя. По този повод трябва да споменем, че има специален вид кредити – кредит до заплата. Той се отпуска за ниски суми и обикновено трябва да се върне до месец със съответното оскъпяване. В Макс Кредит обаче този кредит е още по-изгоден, защото имаш възможност да върнеш кредита както е удобно за теб – накуп или на 3 месечни плащания. Освен, че имаш свободата да избереш срок на връщане, който и вариант да избереш имаш отстъпка. Ако решиш да платиш накуп, получаваш 40% отстъпка. Ако плащането на 3 месеца те устройва повече, то първото ще е наполовина по-малко от останалите две.

3. Достъпност на бързите кредити и кредитните карти

Ако ти трябва бързи пари спешно, то няма да имаш време да чакаш. Това е положителната страна на бързите кредити – времето за одобрение е сведено до минимум. При кредитните карти има процес на одобрение и издаване на картата, който отнема между 1 и 3 седмици. Добрата страна на кредитните карти е, че след първоначалното одобрение, разполагаш със сумата, за която е картата, винаги когато ти потрябва. От друга страна обаче, кандидатствайки за бърз кредит втори и трети път, то ти се превръщаш в лоялен клиенти можеш да се възползваш от по-добри условия, по-високи суми и отстъпки.

3. Предназначение на бързите кредити и на кредитните карти

И двата вида финансиране си имат своите потребители. Независимо дали става дума за спешен разход, които трябва да покриеш или за дълго мечтана покупка, бързите кредити и разплащането с кредитна карта неоспоримо е удобен и бърз начин за набавяне на пари.

Ако вече имаш кредит от банка, то при всички положения вече си запознат с тази услуга. Да не говорим, че в договора ти може да е описано, че задължително ще ти бъде предоставена такава, дори да не я използваш. И тук идва последната, но не по-малко основна разлика, за да получиш кредит от банка, трябва задължително да работиш на трудов договор и да имаш определен доход. При бързите кредити трудовият договор не е задължителен. Дори да работиш на граждански договор или да имаш друг вид доход, то кредитът няма да ти бъде автоматично отказан.

При всякакви финансови нужди можеш да разчиташ на бърз кредит от Макс Кредит като може да посетиш наш офис или да вземеш кредит изцяло онлайн през нашия сайт.

Подобни публикации

24.06.2021г.

Бърз заем – бързо решение на финансовите проблеми

Бързите заеми все повече навлизат в нашето ежедневие. Разбери как можеш да се възползваш от тях и как бих ти били полезни.

 

Виж още

09.03.2022г.

Бърз кредит за абитуриентски бал

Сезонът на абитуриентските балове наближава. За да не пропуснеш някоя важна подробност, ние сме ти подготвили цял списък със съвети, които ще ти помогнат да се справиш по-лесно със задачата да организираш перфектната вечер.

 

Виж още