0700 10 410

Бърз кредит за бързи покупки – за какво да внимаваш?

20.11.2023г.

Бърз кредит за бързи покупки – за какво да внимаваш?

Всяка година истерията по пазаруването през ноември и декември завладява една огромна част от населението ни. Всеки бърза да направи изгодна покупка покрай намаленията през ноември или да закупи така желаните подаръци за близките си хора за коледните празници. Едва ли има някой, който остава безразличен по магазините през поне един от двата месеца. Много често една заплата или спестените ни пари не успяват да покрият всички покупки, които ни се иска да направим. В тези случаи бързите кредити са една бърза алтернатива, когато става дума за спешни пари. Още повече, че може да си осигуриш и бърз кредит изцяло онлайн без дори да посещаваш офис – докато си седиш на дивана у дома, докато пътуваш към работа и дори, докато пиеш кафето си. В цялата тази еуфория и вълнение покрай тези специални дни, едва ли често се замисляме за какво трябва са внимаваме, когато взимаме пари на заем от финансова институция, било то банка и компания за бързи кредити. Днес ще обърнем внимание на два ключови момента в процеса на теглене на кредит, за които трябва да внимаваш, особено когато нямаш време да четеш и проучваш внимателно. И така, ето кои са те:

1. Внимавай за изискване на поръчител

Несъмнено първото и основно правило е да внимаваш какво подписваш. Често срещана нелоялна практика на част от компаниите е да показват сума за връщане, която е следствие от предоставяне на поръчител. Иначе казано, ако имаш един или двама поръчителя, сумата за връщане често пъти е много по-ниска от тази, която би платил, ако не предоставиш такива. Това условие може да не ти бъде казано в прав текст, а да бъде като условие в договора ти, за това винаги чети внимателно. Рядко човек може да намери някой, който да се съгласи да му бъде поръчител, а какво остава за двама души!? Точно поради тази причина, ако видиш подобна клауза и нямаш готови хора, които да бъдат съгласни да са солидарни за кредита ти заедно с теб, се информирай за пълната сума, която би платил, ако не предоставиш поръчители и прецени дали тази сума е подходяща за твоето финансово състояние.

2. Избери внимателно сумата и срока на кредита

Често срещана грешка е хората да не могат да преценят каква сума да изберат и за какъв срок да изтеглят кредит. В стремежа си да изтеглят възможно най-малко пари и да ги върнат във възможно най-кратък срок, се получава така че хем парите често не достигат, хем вноската е по-висока от очакванията. Ето за това нашия съвет е да прецениш сумата като сложиш още 10-тина процента над нея, освен ако не си твърдо убеден, че да кажем точно 1 000 лв. ще ти стигнат за да платиш това, за което са ти нужни парите. Второто нещо, за което да помислиш, е срокът. Не е добра идея да избираш кратък срок, ако вноската ще е на ръба на възможностите ти. По-добре удължи срока с 2-3 месеца, но бъди сигурен, че ще можеш да плащаш спокойно и кредита си и ежемесечните си сметки.

Сигурни сме, че след като имаш предвид тези съвети, следващия път, когато ти се наложи да изтеглиш кредит, би бил внимателен, за да няма неприятни изненади, когато дойде време за вноската. Финансовите институции предлагат подходящи кредитни продукти за всички хора, стига кредитът да бъде съобразен с индивидуалните възможности на човека. Ние в Макс Кредит се стремим точно към това – да обърнем достатъчно внимание на всеки клиент и да му предложим кредит, който да бъде подходящ за неговите възможности.

Подобни публикации

16.03.2022г.

Бърз кредит за лятна почивка - сега е моментът

Колкото по-рано започнеш да планираш лятната си почивка, толкова по-изгодни оферти можеш да намериш. Ако вече си намерил перфектното място за почивка, но финансовите средства не ти достигат, можеш да се довериш на Макс Кредит и да запазиш своето място с бърз кредит.

 

Виж още

11.11.2022г.

Рефинансиране на кредит без поръчител – как?

Искаш да рефинансираш кредита си, но нямаш поръчител?Това не е проблем!

 

Виж още