0700 10 410

Рефинансиране на кредит без поръчител – как?

11.11.2022г.

Рефинансиране на кредит без поръчител – как?

Тегленето на бързи кредити става все по-популярен метод за финансиране на дългоотлагани планове, мечти или неотложни нужни. Все повече хора прибягват до кредити що се отнася до закупуване на жилище, автомобил, екзотична почивка или просто непосилни битови сметки, с каквито почти всички сме се сблъсквали. Напоследък доста често срещана причина за теглене на пореден кредит е рефинансирането на кредит. Вече сме говорили по тази тема, но днес ще засегнем друг аспект от тази широка тема и той е рефинансирането на кредит без поръчител. Какво означава това, можеш ли да се възползваш и как – разбери в следващите редове.

Накратко за рефинансирането на кредит

Въпреки че вече сме обяснявали многократно какво е рефинансиране на кредит, ще напомним накратко отново какво означава. Най-просто казано, рефинансирането е начин да погасиш стар кредит или кредити, теглейки нов с по-добри условия с възможността да получиш и допълнителна сума пари. Услугата рефинансиране на кредит се предлага както от банковите институции, така и от фирмите за бързи кредити.

Кога си струва да се прави рефинансиране на кредит?

Преди да решиш дали да рефинансираш кредита си, първо трябва да прецениш дали си струва това. Какво имаме предвид? Удачно е рефинансираш на кредита си, когато компанията, която си избрал, ти предлага по-изгодни условия. Част от тези условия може да са договаряне на по-ниска лихва, удължаване на срока на изплащане, а защо не и плащане на по-ниска вноска. Всичко зависи от условията, които предлага съответната компания и разбира се сумата, която желаеш да рефинансираш.

Колко вида рефинансиране на кредит съществуват?

Рефинансът по своята същност означава едно и също нещо. На практика обаче има два вида рефинансиране. Условно ги наричаме вътрешен рефинанс и външен рефинанс. Вътрешен рефинанс се прави тогава, когато си изтеглил кредита си от една компания и решиш да рефинансираш отново в същата компания. Макар да ти се струва странно е напълно възможно да имаш по-изгодни условия в една и съща фирма. Една от причините е, че когато вече имаш поне един кредит и си лоялен платец, то ще можеш да се възползваш да изтеглиш по-висока сума или да получиш отстъпка от следващия си кредит.

Външен рефинанс е обратното – изтеглил си кредит от една компания, но решаваш да рефинансираш в друга фирма. Тогава също може да се възползваш от по-добри условия, защото някои компании имат специални предложения за нови клиенти.

Какъвто и рефинанс да решиш да направиш, убеди се, че условията, които приемаш, са по-добри от настоящите.

За какво да внимаваш при рефинансирането на кредит без поръчител?

Дали можеш да направиш рефинансиране на кредит без поръчител зависи изцяло от компанията. Например, в банка е много малко вероятно да успееш да го направиш. Фирмите за бързи кредити от друга страна биха били склонни да рефинансират кредита ти и без поръчител. Когато липсва такова изискване е съвсем нормално и лихвата да бъде малко по-висока, защото все пак рискът, който се поема, е по-голям. Както винаги, така и сега ще те посъветваме да четеш внимателно документите, които подписваш, защото има и нелоялни фирми, които казват, че не изискват поръчител и ти предлагат кредит с по-ниска месечна вноска, но в условията им е заложено, че непредоставянето на поръчител променя сумата, която ще платиш. Внимавай за подобни клаузи и чети!

Ние от Макс Кредит много добре разбираме колко е трудно в днешно време да намериш човек, които да е задължен наравно с теб за кредит. Точно поради тази причина не изискваме поръчител нито за теглене на онлайн кредит, нито за рефинансиране на кредит. Условията ни са ясни и прозрачни, така че винаги знаеш каква е вноската ти и кога трябва да се плати. Винаги, когато имаш нужда от бързи пари, можеш да разчиташ на своя лоялен партньор в лицето на Макс Кредит.

Подобни публикации

16.10.2020г.

3 най-често срещани грешки при рефинансиране на кредити

Какви грешки можем да допуснем при рефинансиране на кредитите си? Подготвили сме ти три от най-често срещаните грешки, за да можеш да се предпазиш и да вземеш правилно решение, когато искаш да рефинансираш кредитите си.

 

Виж още

03.12.2021г.

Бързи кредити – изход от финансови затруднения

Бързите кредити могат да ти помогнат при временно финансово затруднение. За да можеш да се възползваш максимално от тези пари, обаче трябва да си внимателен и последователен. 

 

Виж още