0700 10 410

Бърз кредит за закупуване на обзавеждане

13.10.2023г.

Бърз кредит за закупуване на обзавеждане

Обзавеждането на нов дом е изключително вълнуващо, а вдъхновението, което получаваш от социалните мрежи, може да те мотивира да освежиш интериора у дома. Визията е важен елемент за комфорта и уюта на едно жилище. Често пъти обаче купуването на нови мебели може да се окаже по-скъпо от предвиденото.

В днешната статия ще разгледаме няколко начина за финансиране на ново обзавеждане и ще ти дадем ценни съвети, с които да ти помогнем да избереш най-подходящия за теб начин.

Лично финансиране

Закупуването на големи стоки на собствени разноски (със спестени пари) е може би най-добрият вариант. Негативната черта на този метод е, че ако нямаш нужната сума в момента, ще трябва да отложиш обзавеждането във времето, за да спестиш пари. Ако става дума за освежаване на дома, може би имаш време, в което да използваш старите си мебели, ако обаче си новодомец и нямаш няколко месеца, за да обзаведеш спалнята например, следващите съвети са за теб.

Потребителски кредит от банка

Банковият потребителски кредит е може би най-разпространеният начин за финансиране на обзавеждане на дома. Положителната черта на този кредит е, че често той може да е в размер на няколко хиляди лева, което да ти даде свобода да закупиш мебелите откъдето поискаш.

Като негатив можем да отбележим бавното одобрение, тъй като банковите кредити в повечето случай имат по-стриктни мерки за одобрение и е нужно време за проверка на документите, които ще трябва да предоставиш. Освен това, ако имаш забавяния по други кредити или не достатъчно добра кредитна история, може и да не получиш парите.

Бърз потребителски кредит за обзавеждане

Ако нямаш достатъчно лични средства и банковият кредит не е решение за теб, на помощ идва бързият кредит, както и неговата алтернатива - бърз кредит онлайн. Вече много кредитни компании предлагат по-големи суми на кредит. Със сума от около 4 000 лв. спокойно можеш да обзаведеш прилично една стая.

Какво да провериш, когато избираш начин за финансиране на обзавеждане?

  • Какво е финансовото ти състояние – ако финансираш мебелите си със свои спестени пари, тогава няма какво да му мислиш. Ако обаче ще ти се наложи да теглиш кредит, то трябва ясно да си дадеш сметка в какво финансово състояние се намираш. Новите мебели са много хубаво нещо, но ако в дадения момент нямаш финансова възможност да изплащаш кредит, то те съветваме да не го вземаш. Ако мислиш, че вноските ще са непосилни няма смисъл да отежняваш положението си още повече. По-добре изчакай до момента, в който ще си по-стабилен финансово и тогава действай.
  • Колко ще ти струва кредита – ако мислиш, че ще можеш да се справиш с кредита, първо е добре да провериш какъв ще е размерът на вноската ти. Ако прецениш, че би се чувствал по-спокойно да плащаш по-ниска вноска, може да промениш срока на кредита ти.

Как да спестиш пари от обзавеждане?

Можем да ти дадем няколко съвета, с които не само да спестиш от обзавеждането си, а и да преминеш по-лесно през този финансово труден момент:

  • Направи списък – направи си списък като започнеш от най-необходимите мебели. По този начин ще знаеш какво е с приоритет и ще може да използваш парите, с които разполагаш, възможно най-оптимално.
  • Потърси добри оферти – безспорно най-добрият начин да спестиш пари е да търсиш и да сравняваш. Недей да се спираш на първото, което видиш. Направи си проучване кой магазин какво предлага и разбира се питай за цените на доставка и монтаж, за да не се окаже, че цената на самия мебел е по-ниска, но пък доставката и монтажа са със силно завишени цени.
  • Питай за отстъпки – тази тактика работи, ако купуваш много мебели от едно и също място. Например, ако обзавеждаш кухнята и решиш да закупиш всички уреди в един и същи ден от един и същи магазин, може да попиташ дали биха ти направили отстъпка за 5 уреда. По този начин ще спестиш пари за още нещо у дома.

   

В крайна сметка обзавеждането на дома ти е един от най-приятните моменти. Да направиш дома си комфортен и уютен е много важно. Не позволявай на временните финансови затруднения да пречат на това преживяване. Вземи бърз кредит от Макс Кредит и дай нов облик на своя дом.

Подобни публикации

21.04.2023г.

6 грешки при управлението на парите ни

Можеш ли да управляваш парите си правилно? Виж кои да най-често допусканите грешки и как можеш да ги избегнеш.

 

Виж още

23.06.2023г.

Бърз кредит без неприятни изненади

Как да се предпазиш от неприятни изненади тогава, когато имаш спешна нужда от пари? Виж нашите 5 съвета тук.

 

Виж още