0700 10 410

Бюджет за коледните празници

01.12.2023г.

Бюджет за коледните празници

Предстои един от най-хубавите празници в годината – Коледа! По отношение на подготовката за редицата празнични дни всички приемаме предстоящите коледни празници сериозно. Стремим се да зарадваме близките си с вкусни, домашни ястия и да подарим най-хубавите и желани подаръци. Нека обаче да направим една бърза сметка колко биха ни излезли тези празници от гледна точкана портфейла ни.

Храна за празниците

Вкусната част от празниците много зависи от това къде живееш и как обичаш да прекарваш празниците. Ако живееш в града и държиш да сготвиш сам, за да предоставиш топла, семейна вечеря, необходимата сума е около 250 – 350лв. Основните разходи са за традиционните храни и напитки, които слагаме на масата, а именно свинско месо, салати, сладкиши, плодове, алкохол и безалкохолни напитки. От друга страна, ако не си „падаш” много по готвенето, то ресторантъте твоето място. Цените за добра коледна вечеря варират от 150 до 250лв.

Другата страна на монетата е ако прекарваш празниците на село. За някой населени места купуването на прасе за Коледа е традиция, която ако спазваш и ти ще ти струва минимум 500 лв. Но пък всичко останало за празничната трапеза ще бъде „от градината на баба”, така че разходът ще е оправдан.

Подаръци

Какво е Коледа без подаръци? Това несъмнено е любимата част на всички, но е свързано и с доста разходи. Естествено цената на подаръка зависи от човека, на който ще го подариш, както и посланието, което искаш да носи той. Тук може да похарчиш от 3000 лв. за последен модел смартфон до 100 лв. за пухкав пуловер или по-скъпа козметика. Всичко зависи от теб!

Обща сума

Общата сума варира сериозно според твоите предпочитания. Ако решиш да си в спокойна, семейна обстановка, то може би ще се вместиш в суми като 400 - 500лв. Ако обаче предпочетеш да бъдеш в по-голяма компания и да не мислиш за това кой какво ще сготви и кога да намериш време за това – минимума средства, които е добре да заделиш,по-скоро ще е двоен.

Най-важното!

Независимо как ще посрещнеш празниците най-важното е да бъдеш с любимите си хора и да си щастлив! Знаем, че в днешно време става все по-трудно хем да зарадваш близките си с богата трапеза, хем да ги изненадаш с мечтаните подаръци. За това ние от Макс Кредит сме тук, за да помогнем в тези моменти! Винаги можеш да разчиташ на нас за бърз кредит, който да не тежи на бюджета ти, защото може да го изплащаш на удобни за теб вноски!

Подобни публикации

23.12.2019г.

Коледа по света

Няма по-красив, уютен и семеен празник от Коледа, нали? Когато цялото семейство се събира заедно около трапезата, всичко материално губи смисъл. Този ден е наситен с приятни и положителни емоции навсякъде по света. Тук ще ти разкажем как празнуват този празник в различни точки на света.

 

Виж още

05.12.2023г.

5 идеи за евтини и ефектни подаръци тази Коледа

Подаръците за Коледа не е нужно да изтъняват портфейла ти! Не ти се вярва? Виж нашите 5 идеи за евтини и ефектни подаръци!

 

Виж още