0700 10 410

Есенна разходка в планината? Бъди готов!

09.10.2020г.

Есенна разходка в планината? Бъди готов!

Разходка в хубав есенен ден в планината – звучи страхотно, чак романтично. Планината обаче крие много опасности като например рязката промяна във времето. Важно е да бъдеш максимално подготвен за всякакви ситуации, за да си изкараш наистина добре. Ние от Макс Кредит сме ти подготвили няколко препоръки, за да се насладиш на есенната разходка.

Време и маршрут

Когато решиш да правиш преход или обикновена разходка из планината е важно да знаеш какво ще бъде времето. Ние те съветваме, ако не ни очаква хубаво време да не си правиш експерименти със себе си, защото може да си навлечеш ненужни проблеми. Маршрутът е добре да бъде предварително уточнен и е добра идея да имаш втори - алтернативен.

Екипировка

Независимо дали имаш близки срещи с планината през есента или през зимата е важно да си много добре екипиран. Задължителните елементи от екипировката са:

    • Обувки – и то не какви да е, а планински обувки. Недей да рискуваш и да обуеш любимите си кецове, защото колкото и хубаво да е времето тук, в планината вечерите и сутрините са студени и има влага, която не може да се изпари толкова бързо, а в комбинация с падналите листа може да паднеш „както трябва“. Заложи на качествени туристически обувки с голям грайфер, по-висока горна част и да са водоустойчиви.
    • Раница – независимо дали отиваш за малък преход или планираш да останеш по-дълго, раницата е задължителен елемент. Важно е тя да е голяма, с повече джобове и разделения. Препоръчваме ти да избереш раница с ергономичен гръб, за да ти бъде по-удобно да я носиш, особено когато е тежка.
    • Слънчеви очила – както вече уточнихме в планината времето е различно. Важно е да имаш чифт качествени слънчеви очила с UV защита, защото колкото си по-високо в планината, толкова по-силна е слънчевата радиация.
    • Смартфон – едва ли би пропуснал да вземеш смартфона си, но ние сме длъжни да го сложим в списъка „Важни“. Тръгвай винаги с пълна батерия и препоръчваме да си носиш и допълнителна такава. Когато времето е по-студено, батерията се изтощава по-бързо. За всеки случаи си запази телефоните на някои планински служби или хижи, защото не се знае в каква ситуация ще попаднеш и дали ще имаш добър интернет, за да потърсиш.

    Храна

    Никога не тръгвай без храна в себе си. Препоръчваме ти дори да вземеш повече от колкото мислиш, че ще ти стигне. Свежият планински въздух и енергията, която изразходваш, си казват думата и не бива да ги подценяваш.

    Ако си решил да поемеш на такъв поход сам или с близки и приятели, ние те подкрепяме напълно. Бъди сигурен обаче, че си напълно готов за всякакви изненади. Ако точно сега нямаш възможност да си осигуриш всичко необходимо, можеш да  кандидатстваш за бърз кредит и да вземеш необходимата сума бързо и удобно още днес.

    Подобни публикации

    07.08.2020г.

    Намали разходите си през зимата

    Задавал ли си си някога този въпрос – какво мога да направя лятото, за да намаля разходите си през зимата? Ние от Макс Кредит имаме отговор на този въпрос и ти даваме 4 съвета, които ако приложиш със сигурност ще си осигуриш по-спокойна зима!

     

    Виж още

    08.10.2021г.

    6 идеи как да спестим пари през есента

    След като лятото сме направили разходи, които са по-големи от очакваното, есента е най-доброто време, в което можем да спестим пари за предстоящата зима и празниците покрай нея. Ето за това ти даваме няколко практични съвета, които ще ти помогнат да спестиш...

     

    Виж още