0700 10 410

Идеи за 4 летни спорта

11.05.2022г.

Идеи за 4 летни спорта

Въпреки забързания начин на живот, който водим, най-добрият начин да намалим стреса и да освободим ума си е да спортуваме възможно най-често. Лятото е особено подходящо време да преоткриеш спорта. И ако фитнес залата не е твоят първи избор и не ти е комфортно да практикуваш този спорт, то настоящата статия е точно за теб. Ще ти дадем 4 чудесни идеи за летни спортове, които може да опиташ. Да започваме!   

  1. Плуване – може би най-популярният летен спорт е плуването. Ползите от плуването са многобройни. Освен, че ни помага да поддържаме здраво и красиво тяло, по този начин тренираме всички мускулни групи и е полезно за сърцето. Разбира се, помага ни и да отслабнем! Ако един човек с тегло 80 кг прекара един час във водата може да изгори между 550 и 800 калории, в зависимост от скоростта, с която плува. Плуването е подходящ за практикуване спорт не само през лятото. Има не малко плувни басейни, в който можеш да практикуваш или защо не сега да се научиш да плуваш?!   
  2. Бягане – има редица причини да практикуваш именно този спорт. Бягането, тичането или както още го наричат джогинг е изключително добър начин да прочистиш ума си и да избягаш от проблемите на ежедневието поне за малко. Тъй като физическото натоварване е никак малко, препоръчваме да започнеш с темпо и разстояние, подходящи за физическата ти подготовка в настоящия момент. Ключът е в постоянството и в постепенното увеличаване на времето и дистанцията. Запомни, че ако не прецениш собствените си сили, тичането може да има по-скоро негативен ефект. Дори кратките сутрешни тренировки за 10-15 мин на ден влияят положително на метаболизма, подпомагат изгарянето на мазнини и подобрява кръвообращението. Ако целта ти е да свалиш и няколко килограма, то тогава не забравяй, че трябва да съчетаеш спорта с подходяща диета. Не на последно място, ако си решил, че бягането е твоят спорт, то „екипировката“ е много важна. Има специални маратонки за тичане, които осигуряват защита и подходящо обхващане на крака, така че рискът от наранявания да е минимален. Също дрехите, с които тичаш, трябва да са ти удобни и от подходяща материя.   
  3. Каране на колело – велосипедът е част от живота на почти всеки човек още от ранна детска възраст. Този спорт е подходящ за хора във всяка възраст, именно защото не изисква специална спортна подготовка. Ако можеш да отделиш дори 120 минути седмично, то това може да има положително отражение върху организма ти. Друга положителна черта именно на този спорт е, че може да бъде практикуван от цялото семейство и разбира се, да бъде много забавно. Няма начин карането на колело да е скучно, защото винаги може да променяш маршрута и да откриваш места, които са непознати за теб. Естествено няма нужда да споменаваме нуждата от подходящо облекло и качествен велосипед.   
  4. Сърф – това е типичен пример за летен спорт. Сърфингът всъщност се дели на 2 подвида – сърфинг и уиндсърфинг като разликата между тях е, че при уиндсърфинга има платно върху дъската. За разлика от изброените досега спортове при този трябва да вземеш няколко урока при професионалист, поне докато разбереш как да се задържаш върху дъската и как да използваш вълните в своя полза. Този тип спорт е идеален за тренировка на цяло тяло, а след като свикнеш дори не ти прави впечатление, че реално тренираш. Разбира се, докато стигнеш до това ниво, се изисква известна инвестиция на време и средства от твоя страна, но спортът определено си заслужава.

Спортът е здраве, а то цена няма. Използвай това лято възможно най-ползотворно и започни със спорт по твой избор. Ако си избрал спорт, които изисква финансова подкрепа, а в момента нямаш подобна възможност, недей да отлагаш – възползвай се от бърз кредит от Макс Кредит и започни трансформацията си още днес, а бързият кредит можеш да върнеш на удобни вноски, както винаги.

Подобни публикации

09.06.2021г.

Заем само с лична карта

Заем само с лична карта - една услуга, с която разполагаш с бързи пари винаги, когато имаш нужда.

 

Виж още

02.03.2022г.

Кога да не кандидатстваме за кредит?

Да изтеглиш кредит е важно решение и трябва да е обмислено добре. В днешната статия ще ти дадем ценни съвети в кои моменти не е подходящо да теглиш кредит, както и каква алтернатива може да избереш.

 

Виж още