0700 10 410

Кога да не кандидатстваме за кредит?

02.03.2022г.

Кога да не кандидатстваме за кредит?

Несъмнено бързите кредити могат да ни бъдат от голяма помощ, когато се нуждаем от бързи пари. Има моменти обаче, в които не е подходящо да теглим кредит и в днешната статия ще ви дадем ценни съвети за това кога не е разумно да теглиш кредит, за да не се окажеш в по-трудна ситуация, отколкото си в момента.

    1. Много кредити

    На всеки се е случвало да има нужда от пари и да прибегне до услугите на бързите кредити. В това няма нищо лошо, все пак бързият кредит е като всеки друг кредит. Когато обаче кредитите станат повече от два, настъпва хаос и объркване, защото имаш да плащаш много вноски в много различни дни. В подобен случай възможността да закъснееш с някоя вноска нараства значително. Ето в такава ситуация не е подходящо да кандидатстваш за нов кредит. Ако обаче имаш спешна нужда от пари, то решение има и то се крие в рефинансирането на кредити. В общи линии рефинансирането представлява обединение на кредитите. Избираш кредитна компания, която предлага рефинансиране и теглиш сумата, която е необходима, за да изплатиш кредитите си и сумата, която ти е необходима към момента. Рефинансирането ще ти помогне да приключиш кредитите си и да се фокусираш върху плащането на една месечна вноска на една, избрана от теб дата. Важно е да съобразиш датата, на която искаш да плащаш вноските си. Хубаво е тя да е ден-два след получаване на месечното ти възнаграждение, защото когато платиш сметките и задълженията си, ще видиш реално с колко пари разполагаш и ще можеш да ги разпределиш правилно така, че да са ти достатъчни за месеца.

    2. Недостатъчен доход   

    Когато месечният ти доход не е достатъчен, за да погасяваш вноските си, определено не е добра идея да теглиш заем, който няма да можеш да изплащаш. Неспазвайки уговорените срокове за плащане на вноските по кредита ти влизаш в просрочие на кредита и кредитната ти история се влошава. Лошото ЦКР може да намали шанса ти за одобрение, когато вече имаш възможност да плащаш редовно вноските си. По-добрият вариант е да опиташ да спестиш от заплатата, която получаваш в момента или да повишиш квалификацията си с цел да повишиш и доходите си.

    3. Не знаеш колко точно пари са ти необходими

    Когато теглиш кредит, трябва да си наясно колко пари ще ти трябват и да сложиш около 10% отгоре на тази сума, за да се застраховаш от неочаквани разходи. Ще дадем пример – представи си, че пералнята ти не работи. Техникът, който ще я ремонтира, ти казва, че ремонтът ще струва 450 лв. с частите и неговия труд. Вариант е да изтеглиш 450 лв., но както и сам може би знаеш, покрай смяната на една част, може да се появи и друг проблем, за който не си подготвен. В този случай е по-добре да изтеглиш по-висока сума, например 500 лв., за да се застраховаш, ако излезе някой друг проблем. Разбира се, сумите, които ти цитираме тук, са само примерни.

    Бързият кредит е кредит, към който трябва да се отнасяш отговорно и сериозно. Това, че телиш кредит, който не е от банка, не отменя задължението ти да го погасяваш в срок. Не винаги парите ни са достатъчни, за да си позволим всичко, което ни се иска, но когато вземаш заем трябва да обмислиш решението си добре и да можеш да прецениш каква сума можеш да изплащаш. Ако имаш нужда от помощ за тези въпроси винаги можеш да се обърнеш към нашите оператори за съвет и когато вземеш решение за сумата, от която имаш нужда и ще можеш да изплащаш, да се възползваш от бърз кредит от Макс Кредит.

    Подобни публикации

    18.07.2019г.

    Какво е рефинансиране?

    Все повече хора се възползват от възможността да изтеглят бърз кредит, за да финансират някоя идея – било то бизнес, ремонт или екскурзия. С нарастване на изтеглените кредити, нарастват притесненията как да се погасят без това да навреди сериозно на месечния бюджет. Решението е рефинансиране на кредит!

     

    Виж още

    16.10.2020г.

    3 най-често срещани грешки при рефинансиране на кредити

    Какви грешки можем да допуснем при рефинансиране на кредитите си? Подготвили сме ти три от най-често срещаните грешки, за да можеш да се предпазиш и да вземеш правилно решение, когато искаш да рефинансираш кредитите си.

     

    Виж още