0700 10 410

Има ли алтернатива на бързите кредити?

20.07.2023г.

Има ли алтернатива на бързите кредити?

С нарастващата, макар и с по-малки вече темпове инфлация, непредвидените разходи, за които може да не ни достигнат средства, се увеличава значително. В тази връзка все повече хора решават, че бързите кредити са едно от решенията за бърз достъп до пари било то в ежедневието си или когато имат нужда от кредит до заплата. В същото време с напредването на технологиите става все по-лесно да кандидатстваш за кредит изцяло онлайн и така да получиш пари без дори да излизаш от дома си. Има ли обаче алтернатива на бързите кредити? Краткият отговор е ДА, но минусите на тези алтернативни начини са много. Днес ще разгледаме точно тези алтернативи и ще видим техните положителни и отрицателни страни.   

1.Заем от приятел или семейство

Да заемеш пари от приятел или от член от семейството ти е най-лесния начин да намериш спешни пари, когато имаш нужда от тях. Положителните страни са, че няма да има оскъпяване при връщане и в повечето случаи не се ангажираш с определен срок за връщане. До тук с добрите страни! Има редица отрицателни моменти. Един от тях е, че може този, който си помолил за помощ, да няма финансова възможност да ти даде заем в момента. Друг негатив е, че сумата, която ти трябва, може да е непосилна за твоя познат. Все пак не всеки може да даде заем от 2000 лв. например. Още един минус на тази алтернатива е, че ако се забавиш с връщането на заема може да оставиш неприятно впечатление и да си развалиш отношенията с човека срещу теб. Ползите на този алтернативен начин са значително по-малко от негативните черти.   

2. Заем от банка

Банковият кредит е често използван вариант, когато човек има нужда от финансиране. Ползите от банковия кредит са, че имат значително по-ниски лихви, също така срокът на изплащане може да е много по-дълъг отколкото този на бързите кредити. От друга страна политиките за кандидатстване и одобрение са много по-строги, сравнено с така нареченото бързо кредитиране. Докато в компания за бързи кредити човек с не до там добро кредитно минало и граждански договор има шанс да бъде одобрен за дадена сума пари, то в банка, в по-голяма част от случаите това не би било възможно.

За много хора бързите кредити са начин да финансират спешните си финансови нужди, поради липса на алтернатива. Както казахме и по-горе, алтернативи има, но те водят след себе си и множество минуси. Лекотата на процеса по кандидатстване, по-гъвкавите критерии за отпускане на кредити и бързината, с която получаваш сумата, от която се нуждаеш, нарежда бързите кредити на челните места що се касае до заем на пари спешно.

Няма нищо лошо в това да заемеш кредит от фирма за бързи кредити, но трябва да избираш внимателно и разбира се да четеш внимателно. Като отговорен кредитор Макс Кредит ти предоставя цялата нужна информация в договора за кредит и знаеш, че сумата, която виждаш там, е крайна. При нужда от пари, можеш да се довериш на Макс Кредит!

Подобни публикации

25.03.2022г.

Рефинансиране на кредити без поръчител

Какво означава да рефинансираш кредита си и как да рефинансираш кредита си без поръчител?

 

Виж още

29.06.2022г.

Как да взема кредит от небанкова финансова институция?

Какви са начините да вземеш кредит от небанкова финансова институция и за какво да внимаваш - разказваме днес.

 

Виж още