0700 10 410

Рефинансиране на кредити без поръчител

25.03.2022г.

Рефинансиране на кредити без поръчител

Никой не е застрахован от финансова криза. В този момент много хора се възползват от услугите на компаниите за бързи кредити. Независимо за какво са ти необходими пари – да си платиш някоя сметка, да отидеш на почивка, медицинска нужда, ремонт или поправка на автомобила, бързият кредит си остава най-бързият и лесен начин да си набавиш спешни пари. Една от най-популярните услуги, които компаниите за бързи кредити предлагат, е рефинансиране на кредит.

1. Какво означава рефинансиране на кредит?

Рефинансирането на кредит сам по себе си е нов кредит, с който погасяваш стар такъв. Обикновено сумата на рефинасиране е по-голяма от сумата, необходима за погасяването на стария ти кредит и ти остават повече пари, с които можеш да се разполагаш спокойно. Рефинансирането на кредит обаче изисква много добро обмисляне, защото от него има смисъл, когато получаваш по-добри условия. Когато предприемаш подобна стъпка, първо трябва да сравниш условията на различните компании, за да можеш да избереш най-подходящата за теб. Чрез рефинансирането може да промениш един от следните параметри:

  • Размера на сумата;
  • Срока на изплащане;
  • Лихвения процент;

Другото удобство на рефинансирането е, че ако имаш повече от един кредит, то може да ги изплатиш чрез рефинанса и да плащаш само една вноска на една дата в месеца.

2. Какво е поръчител по кредит?

Поръчителят или още наричан гарант е човек, който е отговорен за изплащането на кредита заедно с теб. Ако ти не можеш да изплащаш вноските си, то кредиторът може да потърси поръчителя, който да плати сумата на вноската ти. Да си признаем в днешно време е много трудно да намериш човек, който би приел да носи тази отговорност заедно с теб.

3. Как се прави рефинансиране на кредит без поръчител?

Рефинансирането на кредит без поръчител не се различава по никакъв начин от тегленето на обикновен бърз кредит. Имаш две възможности да го направиш:

  • Да рефинансираш кредита си в същата компания, от която си взел кредита – почти всички компании за бързи кредити предлагат тази услуга. Проучи условията и ако са по-изгодни, отколкото условията на сегашния ти кредит, то си струва да рефинансираш кредита си.
  • Да рефинансираш кредита си в друга компания – ако вече си проверил условията в настоящата компания, то е време да сравниш условията и в останалите. Не забравяй да вземеш предвид сумата, която ще заемеш, срока, за който ще изплащаш сумата и разбира се размера на месечната ти вноска.

4. Рефинансиране на кредити без поръчител от Макс Кредит

Макс Кредит предлага услугата рефинансиране на кредит и не се изисква поръчител, независимо дали рефинансираш кредит взет от компанията или от друга фирма. Подходът и предложението към всеки наш клиент е индивидуално, за това ако се интересуваш как можеш да рефинансираш кредит при нас или се чудиш какви са условията, които ще получиш, те съветваме да се свържеш с нашите оператори и да зададеш всички въпроси, които те интересуват.

Подобни публикации

31.07.2020г.

Какво е дългова спирала и как да не попадаме в нея?

Какво означава терминът "дългова спирала", как да я избернем и какво можем да направим, ако вече сме попаднали там? Отговорът на тази въпроси даваме тук...

 

Виж още

16.04.2021г.

Успешно управление на финансови средства

Всеки е чувал за управление на финансови средства и навярно е чел по темата доста материали. Знаеш ли, обаче как да приложиш всички принципи успешно? Ето нашите съвети тук.

 

Виж още